Onsdagens obl.: Fastholdte kursfremgangen

 

Det danske obligationsmarked endte onsdagen med kursfremgang på en dag, hvor obligationsinvestorerne havde et vågent øje rettet mod aktiemarkederne. Svage tyske forbrugertillidstal understøttede obligationskurserne og pressede renterne.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,10 point højere i kurs 98,08 med en effektiv rente på 4,27 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,17 point højere i kurs 89,77 med en effektiv rente på 5,09 pct.

 

Investorerne havde onsdag middag blikket rettet mod Tyskland, hvor forbrugertilliden fra GFK-instituttet blev offentliggjort for september. Forbrugertilliden faldt mere end ventet til 7,6 sammenlignet med 8,7 måneden forinden. Det er det første fald i seks måneder for denne opgørelse over forbrugertilliden i Tyskland. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et marginalt fald til 8,5.

 

Spekulationerne om Den Europæiske Centralbanks næste rentetræk lure under overfladen. Centralbanken holder møde med renteannoncering torsdag den 7. september.

 

- Den primære ting for obligationsmarkedet er nu, hvad Den Europæiske Centralbank (ECB) vil gøre på rentemødet i næste uge, udtalte valutastrateg hos HSH Nordbank, Thomas Koch, til Bloomberg News.

 

- ECB-chefen Jean-Claude Trichet lød, som om han har blødt lidt mere op i sin retorik, da han talte tidligere i denne uge, bemærkede strategen.

 

De amerikanske aktiemarkeder faldt tirsdag aften kraftigt tilbage, og de fik kun indhentet lidt af tabene i onsdagens handel. Det var med til at holde investorernes lyst til obligationer på et højt niveau.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid uændret i kurs 101 27/32 med en effektiv rente på 4,51 pct. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,366 dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )