Onsdagens obl.: Boligmarkedet i USA løftede kurserne

 

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag højere, idet investorerne over hele dagen har øget efterspørgslen efter de fastforrentede papirer grundet bekymringerne for det sekundære lånemarked i USA. Den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke holdte onsdag tale i Kongressen, men indholdet bød ikke på de helt store overraskelser. De amerikanske forbrugerpriser kom ind som ventet og havde derfor heller ikke den store effekt.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,40 point højere i kurs 95,95 med en effektiv rente på 4,59 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,22 point højere i kurs 88,30 med en effektiv rente på 5,24 pct.

 

- Onsdagens udvikling på obligationsmarkedet skyldes investorernes øgede lyst til de fastforrentede papirer efter bekymringerne ved det sekundære amerikanske lånemarked, udtalte obligationschef hos HSBC, Andre de Silva, til Bloomberg News. Investorerne er meget bekymret for, hvorvidt problemerne kan sprede sig til den brede økonomi, vurderede chefen.

 

Den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke holdte onsdag sin halvårlige tale for Kongressen om tilstanden og udsigterne for den amerikanske økonomi. Centralbanken venter kun en moderat vækst i år, men væksten ventes modsat at blive lidt stærkere til næste år. Bernanke fremhævede som ventet, at inflationen fortsat er den største trussel for den økonomiske vækst, men at inflationen bør falde i takt med at energipriserne falder.

 

De amerikanske kerneforbrugerpriser steg 0,2 pct. i juni i forhold til 0,1 pct. måneden forinden. Det var på linje med en rundspørge foretaget af Bloomberg News. På årsbasis steg priserne 2,2 pct. som ventet. Tirsdag steg kerneproducentpriserne 0,3 pct., hvilket var marginalt mere end ventet.

 

Referatet fra det seneste rentemøde i den britiske centralbank viste onsdag formiddag, at seks ud af de ni medlemmer stemte for en rentestigning på 25 basispoint til 5,75 pct. ved rentemødet den 5. juli. Centralbankchefen Mervyn King var blandt de seks fortalere for rentestigningen.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 18/32 point højere i kurs 96 3/32 med en effektiv rente på 5 pct. Euroen fortsatte fremgangen fra de seneste dage og lå i rekord mod dollaren. En euro kostede ved lukketid 1,381 dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )