Onsdagens aktier: William Demant i top efter ny analyse

William Demant rider onsdag middag på en bølge skabt af finanshuset Goldman Sachs. Amerikanerne har opjusteret kursmålet til aktien med 47 pct. til 221 kr. - og selv om det er under den aktuelle kurs, ligger høreapparatskoncernen i toppen af C25 med et plus på 4,3 pct. til 244,40 kr.

»Det nye target ligger under den aktuelle kurs - men markedet tager alligevel godt imod opjusteringen. Vi synes, at aktien ligger i den høje ende prismæssigt, selv om det er et superdrevet selskab,« siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Jyske Banks kursmål er fra 26. april og er på 175 kr., mens banken anbefaler et salg af aktien. Ifølge data fra Bloomberg News har fire analytikere en købsanbefaling på aktien, 11 siger »hold«, mens 11 anbefaler at sælge.

Samlet er udviklingen i eliteindekset, C25, mere eller mindre uændret i forhold til mandag, og indekset ligger onsdag middag i 1132,65.

Også GN har fået lagt på af Goldman Sachs, der har løftet kurmålet til 246 kr. fra 198 kr. Anbefalingerne til begge høreapparatsselskaber er uændret »neutral«.

GN-aktien stiger 1,6 pct. til 2,198,85 kr.

ØRSTED OG NOVOZYMES I BUND

Energiselskabet Ørsted har i løbet af formiddagen overtaget bundplaceringen fra Novozymes. Ørsted falder 3,1 pct. til 376,80 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

Det er der til gengæld til Novozymes, der ligger med i bunden og falder 1,6 pct. til 326,19 kr.

»Det er nyheden fra USA om, at en beslutning omhandlende bioethanol er blevet udskudt,« siger Martin Munk.

USA's præsident, Donald Trump, har tidligere luftet muligheden for, at hans regering vil lempe reglerne for salg af benzin med bioethanol. Reuters kunne for en måneds tid siden fortælle, at forslaget konkret gik ud på at tillade salg af benzin med op til 15 pct. bioethanol hele året - kendt som E15-benzin. I dag er det ikke lovligt at sælge benzinen nogle måneder om sommeren, men Trump-regeringen vil ændre de regler, hvilket skal støtte landbruget i USA - herunder majsbønder.

PANDORA FÅR NYT FRA FORHANDLER

Smykkeselskabet Pandora får nyt fra den amerikanske smykkeforhandler Signet Jewelers, der blandt andet sælger Pandora-smykker. Men op til regnskabet fra forhandleren falder Pandora 1,1 pct. til 494,90 kr. Alene i år er aktien faldet med 26,7 pct. i år.

Faldet i dag kan blandt andet tilskrives et snittet kursmål og en sænket anbefaling fra tyske Berenberg. Anbefalingen lyder på "hold", tidligere lød den på »køb«. Derudover har finanshuset skåret 185 kr. eller næsten 25 pct. af kursmålet, som nu er på 560 kr.

Årsagen til justeringerne er et svagt regnskab for første kvartal, der har slået skår i Berenbergs forventning om, at markedets tillid til aktien ville blive genskabt, og at værdiansættelsen ville blive revurderet, viser en analyse fra Berenberg.

»Jeg tror, vi skal helt hen til regnskabet for andet kvartal, før der kan falde eventuelt ro på aktien. Her får vi syn for sagen, om salget af den nye Shine-kollektion går, som det skal. Og om der er kommet styr på Kina,« siger Martin Munk.

CHEMOMETEC FORTSÆTTER OPTUR

Og selv om det er dagen derpå hos Chemometec, så får aktien endnu et skud op med et plus på 8,8 pct. til 51,80 kr., hvilket giver pladsen som den mest stigende danske aktie onsdag. Aktien er steget 96,7 pct. i år.

Chemometec opjusterede forventningerne til omsætningen og driftsindtjeningen for indeværende regnskabsår i mandags, og det fik aktien til at stige med 9,7 pct.

Glunz & Jensen, der blandt andet laver og sælger udstyr til trykkerier, er kommet med helårsregnskab. Selskabet fastholder forventningerne til det forskudte regnskabsår 2018/19 om en nettoomsætning på 260 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 38 mio. kr.

Aktien stiger med 3,3 pct. til 63,50 kr.

/ritzau/FINANS