Onsdagens aktier: Voldsomme stigninger i C20

 

De danske aktier oplevede onsdag voldsomme stigninger hos flere C20-medlemmer, hvilket skete på en meget positiv dag. Det affødte en solid fremgang i C20-indekset på 1,6 pct. til 503,35. Investorerne fik pæne kurshop hos Coloplast, Novozymes, Vestas og Genmab. De europæiske fondsbørser oplevede også solide stigninger, hvilket blev understøttet af den positive åbning i USA.

 

Carlsberg lukkede 2,7 pct. højere i kurs 717, men bryggeri-aktien havde dog ligget godt 4 pct. højere i dagens tidlige handel. Carlsberg aflagde regnskab for første halvår, som indeholdt en opjustering af driftsindtjeningsprognosen. Carlsberg hævede prognosen for resultatet af den primære drift med 300 mio. kr. til 5,0 mia. kr. i 2007, efter at bryggeriet i første kvartal hævede prognosen med 200 mio. kr. til 4,7 mia. kr. Carlsberg oplevede en positiv udvikling på de vesteuropæiske ølmarkeder og har vundet markedsandele på flere af de væsentligste markeder, bl.a. i Storbritannien og i de nordiske lande.

 

- Det er overraskende, at Carlsberg ikke er ramt af udviklingen i Storbritannien, men at omsætningen også der er steget, selvom markedet i halvåret er faldet 5 pct., fremhævede analytiker Stig Nymann i Gudme Raaschou.

 

Det internationale finanshus Exane BNP Paribas hævede sit kursmål på aktierne i den danske bryggerigigant Carlsberg med 20 pct. til 837 kr.

 

Investorerne i Danisco fik godt salgsnyt fra den amerikanske partner Verenium Corporation, som aflagde regnskab for andet kvartal. Verenium producerer fytase-enzymet Phyzyme gennem en licens-aftale med Danisco. Danisco sluttede onsdag 4,0 pct. højere i kurs 417,5.

 

Novozymes, som også producerer enzymer til bioethanol-industrien, steg massive 6,4 pct. til 700. Novozymes præsenterer halvårsregnskab på torsdag.

 

Det blev onsdag til et kursspring i Coloplast-aktien, hvilket skete, uden at investorerne fik betydningsfuldt nyt om medicoaktien fra fondsbørsen. Coloplast lukkede 5,8 pct. højere i kurs 480.

 

GN Store Nord lukkede 2,6 pct. højere i kurs 59. Aktionærerne i GN Store Nord vil inden årets udgang blive præsenteret for en ny løsning på det kuldsejlede salg af GN Resound. Det fastslår bestyrelsesformand Mogens Hugo Jørgensen fra GN Store Nord over for RB-Børsen. Onsdag afgjorde en domstol i Tyskland, at salget af GN Resound til Sonova (tidligere Phonak) fortsat ikke kan tillades.

 

Vestas lukkede 4,0 pct. højere i kurs 368. Det skete uden nyheder fra selskabet, mens Genmab steg markant 5,2 pct. til kurs 342.

 

Ringkjøbing Landbobank lukkede 1,4 pct. højere i kurs 1034, efter at regionalbanken aflagde halvårsregnskab, som indeholdt endnu en opjustering af helårsprognosen. Bankens forretningsomfang stiger fortsat samtidig med, at aktivitetsniveauet blandt bankens kunder er godt.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )