Onsdagens aktier: Vestas og Mærsk trækker bredt C25-plus

De danske aktier er startet i positivt terræn onsdag morgen, efter at de amerikanske aktier i tirsdagens sene handel vendte rundt og gik fra minusser til små plusser.

Onsdag er der samtidig plusser på flere af de asiatiske markeder, der er med til at skabe en samlet positiv stemning.

Mod toppen af det danske marked er vindmølleproducenten Vestas, der har fået løftet sin anbefaling hos schweiziske UBS. Samlet løftes C25-indekset med 0,7 pct. til 1139,97 efter godt ti minutters handel.

Hovedfokus i markedet er fortsat rentemødet hos Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag, hvor der ventes en sænkning af den ledende rente og en pakke med kvantitative lempelser til markedet.

Det kan give mere brændstof til den i forvejen voksende risikovillighed, hvis ECB lever op til forventningerne. Omvendt kan det gå den anden vej igen, hvis meldingerne skuffer.

Sektorrotation fortsat i fokus

Blandt enkeltaktierne var der mandag og tirsdag tendens til en sektorrotation, hvor investorerne i højere grad kastede sig over mere cykliske aktier og solgte ud af de defensive papirer.

I C25-indekset vejer de defensive aktier tungt, og derfor bød ugens to første dage på tilbagegang.

Også onsdag er der tendens til mest fremgang til cykliske aktier. Det gælder blandt andet Vestas, der af UBS har fået løftet anbefalingen til »køb« fra »neutral« og stiger med 2,1 pct. til 543,20 kr. fra start.

Også Mærsk er i positivt analysefokus, efter at tyske Mainfirst har løftet sin anbefaling af aktierne i shipping- og logistikselskabet til »outperform« fra »neutral«. Mærsks B-aktie stiger med 2,6 pct. til 8052 kr.

Smykkeselskabet Pandora løftes i øvrigt med 1,3 pct. til 318,70 kr. uden større bagvedliggende nyheder som forklaring. Pandora har været inde i en rigtig god udvikling på det seneste og er i september alene steget med 10,3 pct.

Blandt vinderne i markedets fokusskifte har også særligt bankaktierne været.

Onsdag morgen stiger Jyske Bank med 1,4 pct. til 213 kr., og Danske Bank lægger 1 pct. til værdien og løftes til 102,10 kr.

Comeback til medicinalektier

De klare tabere i sektorrotationen har været medicinalselskaberne Novo Nordisk og Lundbeck samt biotekselskabet Genmab, der ellers havde en god periode, inden rotationen satte ind.

Onsdag morgen er der dog comeback, og Novo løftes med 0,6 pct. til 334,20 kr., Lundbeck stiger 1,5 pct. til 236,90 kr., og Genmab stiger 1 pct. til 1341,50 kr.

Roblon afleverer regnskab for tredje kvartal

Blandt de mindre aktier er nordjyske Roblon tirsdag regnskabsaktuel med sine tal for tredje kvartal af 2018/19.

Selskabet har tidligere på regnskabsåret haft store problemer med vindmølleproducenten Senvion fra Tyskland, som er en større kunde.

Senvion har store finansielle vanskeligheder, og det fik i april Roblon til at nedjustere sine forventninger til hele året, fordi situationen skaber usikkerhed omkring omsætningen og indtjeningen i det danske selskab.

I starten af september indgik Roblon en såkaldt standstill-aftale med Senvion.

Selskabet venter inden onsdagens regnskab en omsætning i niveauet 270 mio. kr. i hele 2018/19, hvor resultatet før skat ses blive et underskud på 20 mio. kr.

Roblon-aktien stiger 0,9 pct. til 169,50 kr. inden regnskabet.

Det er også fortsat værd at holde øje med Atlantic Petroleum, der mandag kom tilbage i handel på fondsbørsen efter flere måneders børspause, fordi der har været usikkerhed om, hvorvidt selskabet kan overholde børsens regler.

Mandag blev det færøske olieselskab budt velkommen tilbage med et massivt kursfald på 26 pct., men tirsdag blev en god del af det tabte hentet tilbage igen, da Atlantic Petroleum steg med 19,7 pct. Onsdag morgen falder aktien 1,4 pct. til 6,90 kr.

/ritzau/FINANS