Onsdagens aktier: Vestas-gigantordre uden kurseffekt

 

Det danske C20 indeks lukkede onsdag i rekord 454,27, hvilket var en marginal fremgang på 0,1 pct. Det skete efter, at de store europæiske indeks blinkede rødt. Vestas imponerede med en gigant ordreannoncering fra Toyota. Dagens taber i C20-regi blev medicoselskabet Coloplast. Blandt sidepapirerne leverede Keops endnu et kurshop.

 

Vestas meddelte onsdag morgen, at vindmøllegiganten har fået en gigantordre fra den japanske Toyota-koncern. Samtidig udvider de to parter samarbejdet. Vestas har modtaget ordrer på i alt 81 stk. V80-2,0 megawatt vindmøller og 31 stk. V90-3,0 megawatt vindmøller til vindkraftprojekter i Japan, Taiwan og Sydkorea. Ordrens kurseffekten var dog marginal, idet Vestas lukkede 0,7 pct. højere i kurs 239,8.

 

- Det er dejligt. Vores samarbejde med Toyota er rigtigt godt, og det her løfter vores samarbejde til det næste niveau, sagde Thorbjørn Rasmussen, der er administrerende direktør for Vestas Asia Pacific til RB-Børsen.

 

- Det er en vigtig ordre fra en strategisk kunde. Værdien ligger nok lige under 2 mia. kr., vurderede analytiker Henrik Breum fra Danske Equities over for RB-Børsen.

 

A.P. Møller - Mærsk fik også en del af opmærksomheden. Der er endnu engang opstået rygter en mulig sammensmeltning af APM og det tyske containerrederi Hapag Lloyd. Både TUI, der ejer Hapag Lloyd, og APM afviste at kommentere rygterne. APM er flere gange blevet nævnt som en mulig køber af Hapag Lloyd. APM B sluttede 0,4 pct. lavere i kurs 58.000.

 

Der er lys for enden af tunnelen for APM. Efter rædselsåret 2006, hvor containerrederiet Maersk Line blev hårdt ramt af faldende rater for fragt af containere, er der en anelse lys forude i 2007, mener Dresdner Kleinwort. Det tyske finanshus hævede onsdag morgen sin anbefaling på APM til hold fra salg.

 

Onsdagens taber blev Coloplast B med et fald på 2,1 pct. til kurs 509. Det skete, uden investorerne fik Coloplast-nyt fra Københavns Fondsbørs.

 

Det hollandske finanshus ABN Ambro har gentaget sin "køb" anbefaling af SAS-aktien. SAS lukkede onsdag 1,8 pct. højere i kurs 110,5.

 

Ejendomsselskabet Keops kom endnu engang i fokus. Keops lukkede 5,8 pct. til kurs 22,0. Ifølge chefrådgiver Bjarke Østergaard fra Nordea skyldes stigningen, at aktiemarkedet nu er ved at genvinde tilliden til Keops.

 

- Der er sendt et strategisk meget stærkt signal fra Keops side til aktiemarkedet. Selskabet har blandt andet gjort sig ihærdige anstrengelser for at få styrket organisationen, sagde Bjarke Østergaard til RB-Børsen.

 

Søndagsavisen og liniefartsrederiet DFDS imponerede også med kurshop. Søndagsavisen steg 7,5 pct. til kurs 100,5, mens DFDS lukkede 5,6 pct. højere i kurs 855.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )