Onsdagens aktier: Tryg førte an i spejling af nervøs tirsdag

Tryg var at finde helt i toppen af C20 Cap-indekset, der onsdag havde rystet tirsdagens negative stemning som følge af Tyrkiets nedskydning af et russisk kampfly fuldstændigt af sig.

- Onsdag har været et spejlbillede af tirsdag, hvor nogle solgte, fordi de blev nervøse for, hvad der skulle ske, og andre solgte, fordi kurserne faldt. Man har fundet ud af, at det var en isoleret begivenhed - altså at risikoen for, at Rusland reagerer militært over for tyrkerne ikke er der. Markedet blev kraftigt oversolgt tirsdag, og så har nogle været på tilbudsjagt onsdag, siger Henrik Henriksen, chefstrateg i PFA.

C20 Cap-indekset steg samlet med 1,2 pct. til 1030,57, og allerede fra starten af dagen, var der en positiv stemning blandt de handlende.

- Dertil kom en stribe gode nøgletal fra USA i løbet af dagen. Det gælder tallene for boligmarkedet, investeringer og servicesektoren. Desuden ser vi en stærk dollar. Alt dette smitter positivt af på danske aktier, påpeger Henrik Henriksen.

Helt i toppen af indekset endte forsikringsselskabet Trygs aktie. Den steg 4,3 pct. til 134,50 kr., efter at det franske finanshus Exane løftede anbefalingen af aktien til "outperform" fra "neutral".

Novo Nordisk var også at finde i eliteindekset øverste halvdel. Medicinalkoncernen nyder godt af, at den amerikanske dollar står stærkt over for euro og den danske krone. Det er en god nyhed for selskaber som Novo, der har store dele af salget i USA, lød en vurdering fra Handelsbanken.

Novo-aktien gik 2 pct. frem til 383,10 kr.

A.P. Møller-Mærsk fik opmærksomhed fra Jyske Bank, der hævede sin anbefaling til "køb" af aktien mod tidligere "sælg".

- Vi ser efterhånden spæde tegn til, at vi kan forvente os et bedre 2016 end 2015. Der begynder at være lys for enden af tunnelen, og der mener vi, at man skal være klar. Vi har blandt andet lyttet til Mærsk-konkurrenten CMA CGM, der ser en større vækst i 2016. Samtidig rammer vi en periode, der normalt er højsæson for ratehævninger. Dertil kommer, at Panama-kanalen i starten af året bliver bedre. De giver en bedring af udbud og efterspørgsel, forklarer Martin Munk til Ritzau Finans.

Mærsks B-aktie steg 1 pct. til 10.250 kr.

I bunden af det danske eliteindeks var der betragtelige kursklø til TDC, efter at storbanken HSBC sænkede sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb". Kursmålet for teleaktien blev samtidig skåret til 40 kr. fra 63 kr.

TDC's aktie dykkede 1,5 pct. til 36,07 kr.

Helt i bunden af C20 kunne man onsdag finde GN Store Nord, efter at finanshuset Bernstein havde sænket anbefalingen af aktien til "market perform" fra "outperform", mens kursmålet blev skåret til 146 kr. fra 182 kr.

GN-aktien dalede 3,9 pct. til 126 kr.

Uden for C20 havde det norske finanshus AGB Sundal Collier sænket anbefalingen af Rockwool-aktien til "hold" fra "køb".

Dermed fulgte nordmændene i hælene på en stribe andre finanshuse, der er blevet mere negative over for aktien efter stenuldproducentens regnskab fredag og kapitalmarkedsdag mandag. ABG's kursmål blev nedjusteret til 1050 kr. mod 1150 kr.

Rockwools B-aktie steg dog 0,3 pct. til 943 kr. efter at have været trykket tilbage tre dage i træk.

Desuden var der en lille håndfuld mindre regnskaber onsdag.

Fra morgenstunden kom der tal for tredje kvartal fra Nordic Shipholding, som udlejer produkttankskibe.

Selskabet havde fremgang på driften - blandt andet takket være en tilbageførsel af nedskrivninger - og ledelsen har fundet anledning til en mindre opjustering af forventningerne til hele året. Aktien hævedes 5 pct. til 1,25 kr.

Regnskab var der også fra investeringsselskabet United International Enterprises (UIE), som opjusterede forventningerne til årets overskud, så man nu regner med en forbedret indtjening i forhold til 2014, mens man tidligere ventede en flad udvikling. UIE-aktien steg 1,9 pct. til 1084 kr.

Teleudstyrsproducenten RTX løftede driftsresultat og udbytte i sit regnskab for fjerde kvartal. Aktien gled med 3 pct. til 96,50 kr.

Arkil måtte se driftsoverskuddet dykke trods stigende omsætning i tredje kvartal. Det er forhøjede omkostninger på tre sjællandske broprojekter, der har presset indtjeningen hos entreprenørkoncernen. Arkil-aktien steg med 0,6 pct. til 1096 kr.

Efter børslukketid vil der endvidere være regnskab fra bryggeriet Royal Unibrew, der gør status for udviklingen i juli, august og september. Her vil halvsløjt sommervejr formentlig have påvirket salget i negativ retning, lyder vurderingen fra flere analytikere.

Torsdag og fredag kan markedet muligvis se frem til et par stille handelsdage.

- Den sidste del af ugen bliver stille, fordi alt, hvad der kan krybe og gå i USA er til Thanksgiving torsdag og Black Friday på fredag, vurderer Henrik Henriksen.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk