Onsdagens aktier: Svag positiv åbning på ventet nyhedstynd dag

(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det danske aktiemarked åbner marginalt højere onsdag. Bevægelserne er generelt ikke store ,og markedet kan se frem mod en dag uden kalendersatte nyheder.

I toppen ligger trekløveret Simcorp, GN og Unibrew med stigninger på mellem 1-1,4 pct. Alle tre uden nyheder. Det samme er tilfældet i bunden, der indtages af ISS og FLSmidth med fald på op til 1,9 pct.

Selskab Kurs Ændr. %

Det danske eliteindeks ligger 0,2 pct. højere i indeks 1146,65.

De amerikanske aktier endte tirsdag i plus og S&P500-indekset i nok en rekord, men siden amerikansk lukketid er aktiestemningen vendt.

Mandagens eufori efter G20 og våbenhvilen mellem Kina og USA er overhalet af fornyet bekymring over udviklingen i den globale økonomi, og i Asien handles såvel aktierne som amerikanske futures i rødt.

FLERE JUSTEREDE KURSMÅL

Coloplast har onsdag kurs mod endnu en rekord med en beskedne stigning på 0,4 pct. til 774,80 kr. Aktien satte tirsdag rekord for anden dag i træk.

Selskab Kurs Ændr. %

Mandag kunne medicoselskabet fra morgenstunden melde ud om de ventede effekter af den franske sundhedsreform.

Den vil koste på priserne inden for tre forretningsområder - stomi, kontinens og sårpleje - men Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen vurderede, at effekterne dog ikke var så hårde som frygtet. Det har sendt aktien op et par dage.

Investorerne kan onsdag hente inspiration i en række ændrede kursmål fra handelsstart.

Carlsberg har fået løftet sit kursmål af amerikanske Goldman Sachs til 730 kr. fra 690 kr., men anbefalingen er fortsat »hold.« Bryggeri-aktien stiger 0,3 pct. til 894,80.

Selskab Kurs Ændr. %

Vestas har fået sat sit kursmål op til 750 kr. fra 740 kr. af ABG, der fastholder »køb.« Vestas ignorer dog løftet og falder 0,4 pct. til 589,40 kr.

/ritzau/FINANS