Onsdagens aktier: Sur udenlandsk stemning gav kursfald

 

Det blev en meget svingende onsdag på de globale aktiemarkeder, hvilket påvirkede C20-indekset. Ved middagstid havde de europæiske aktier ellers kæmpet sig tilbage og lå kun med små tab, men stemningen blev ødelagt ved eftermiddagtid, da nedturen igen tog fat. Det danske C20-indeks lukkede 0,4 pct. lavere i 508,99.

 

A.P. Møller - Mærsk endte 0,3 pct. lavere i kurs 73.600. Koncernen blev sagsøgt af amerikanske Transocean for at have krænket et patent vedrørende borerigge.

 

GN Store Nord, som lukkede 0,4 pct. lavere i kurs 65,0, fik regnskabsnyt fra den amerikanske konkurrent Plantronics, som kæmper om markedsandele med GN Netcom. Plantronics præsenterede et godt regnskab efter lukketid tirsdag, hvilket affødte kursfremgang på mere 10 pct. i Plantronics-aktien.

 

- Det ser rigtig pænt ud på headset, og det lover godt for andet kvartal for GN på CC&O forretningen, sagde Stig Nymann, analytiker hos Gudme Raaschou Bank, til RB-Børsen.

 

Finske Outotec, der er konkurrent til FLSmidth-divisionen FFE Minerals, kom ud af første halvår 2007 med en overskudsfremgang til 40 mio. euro før skat fra 16 mio. euro. Outotec venter fortsat markant fremgang i driftsmarginalen. FLSmidth sluttede 1,1 pct. lavere i kurs 484,5.

 

- Outotec bekræfter de positive forventninger, vi har til markedet. Derfor venter vi, at FLSmidth vil levere et stærkt regnskab inden for mineraler, siger FLSmidth-analytiker i Sydbank, Holger Smitt, til RB-Børsen.

 

NKT Holding, som ejer NKT Cables, lukkede 1,5 pct. lavere i kurs 586. NKT Cables-konkurrenten, franske Nexans, kom ud af første halvår med et fald i overskuddet på 44 pct. til 119 mio. euro, mens omsætningen steg 100 mio. euro til 3,8 mia. euro.

 

- Det er en væsentlig konkurrent til NKT-Cables. Og det er et solidt regnskab, de er kommet med, og det understøtter vores positive forventninger til NKT. Lønsomheden er god i Europa, og der er grund til betydelig optimisme inden for branchen. Og det gælder både høj- og lavspændingskabler, sagde Holger Smitt til RB-Børsen. Sydbank fastholder den positive anbefaling "overvægt" af NKT- aktien.

 

Novo Nordisk tabte 0,3 pct. til kurs 590. Schweiziske Novartis har fået godkendt Galvus i EU til behandling af diabetes i kombination med blandt andet metformin. Novartis har tidligere udråbt Galvus til en blockbusterkandidat. Et medikamentet med et årlig salg på mere end en mia. dollar er en blockbuster.

 

Blandt andre sidepapirer tiltrak Simcorp lidt opmærksomhed, efter at selskabet har indgået en aftale med en stor europæisk finansgruppe om Simcorp Dimension. Ordren ændrer ikke på helårsforventningerne fra Simcorp. Aktien lukkede 0,9 pct. højere i kurs 1215.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )