Onsdagens aktier: Stærke Tryg-tal og FLSmidth trækker C25 til mindre plus

Pæne stigninger til forsikringsselskabet Tryg og ingeniørkoncernen FLSmidth er onsdag morgen med til at sikre en samlet fremgang for de danske aktier.

Tryg har fra morgenstunden skudt regnskabssæsonen for første kvartal i gang med et sæt rigtig flotte tal, og det belønnes i den tidlige handel, hvor udsvingene ellers generelt ikke er overvældende.

FLSmidth bliver sendt op efter en løftet anbefaling, og med de to aktier som trækheste løftes C25-indekset fra start efter et fald på 0,4 pct. tirsdag.

Eliteindekset stiger efter omtrent et kvarters handel med 0,2 pct. til 1142,42.

Tryg trækker op efter flot investeringsresultat

Hos Tryg var det særligt et rigtig stærkt investeringsresultat, der trak op i første kvartal, mens den underliggende forsikringsdrift klarede sig en spids bedre end ventet, og præmieindtægterne overgik også analytikernes forventninger.

Tryg leverede i første kvartal et investeringsresultat på 353 mio. kr. mod ventet 214 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater fra Tryg selv. I første kvartal sidste år gav posten blot 9 mio. kr.

Det slog også igennem på de nedre regnskabslinjer, hvor både resultatet før og efter skat var noget stærkere end ventet.

Bruttopræmieindtægterne steg til 5228 mio. kr. mod ventet 5131 mio. kr., mens det forsikringstekniske nøgletal combined ratio, der er et udtryk for erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægterne, landede helt som ventet.

Forventningerne til 2020 fastholdes i øvrigt, og Tryg-aktien stiger med 2,2 pct. til 191,30 kr. i den tidlige handel.

Flere analyseændringer i fokus

FLSmidth stiger samtidig med 4,3 pct. til 311,50 kr., efter at amerikanske Morgan Stanley har løftet både anbefalingen af og kursmålet for den aktie.

Anbefalingen er skruet op i positivt terræn på »overvægt« fra tidligere »ligevægt«, mens kursmålet er løftet til 395 kr. fra 352 kr.

Vestas stiger i øvrigt med 0,6 pct. til 597,20 kr. Både ABG Sundal Collier og Morgan Stanley har løftet kursmålene for vindmølleaktien.

Hos ABG er det skruet op til 740 kr. fra 600 kr., og anbefalingen »køb« er gentaget, mens Morgan Stanley har løftet kursmålet 8 pct. til 516 kr. fra 477 kr. Anbefalingen er her fortsat »ligevægt«.

Dermed gør det ikke så meget, at Jyske Bank har sænket sin anbefaling af Vestas til »hold« fra »køb«, fordi banken frygter, at regnskabet for første kvartal kan ende som en skuffelse oven på store kursstigninger i aktien i den seneste periode.

I bunden af C25 er smykkeselskabet Pandora, der falder med 1,4 pct. til 278 kr. Svenske SEB har pillet lidt af glansen af bankens kursmål for Pandora, der nu lyder på 235 kr. mod tidligere 275 kr.

Anbefalingen er fortsat »sælg«, viser en indberetning til Bloomberg News.

Større nyheder fra Demant og Carlsberg

Carlsberg Danmark har indgået en kæmpeaftale med den fremadstormende barkoncern Rekom, der står bag mere end 90 forretninger og barer spredt over Danmark, og som ekspanderer også i Norge og Finland.

Carlsberg-aktien falder med 0,1 pct. til 848 kr.

Demant har løftet sløret for den første fælles lancering af høreapparater i samarbejde med den hollandske elektronikkoncern Philips.

Der er tale om en hel familie af Philips-brandede høreapparater, som er baseret på Demants teknologi, og lanceringen er et resultat af det samarbejde, som de to selskaber indgik sidste år.

Philips-produkterne kommer i en række forskellige formfaktorer og på forskellige prispunkter, og der er også inkluderet forskellige trådløse forbindelsesmuligheder, genopladelig batteriteknologi og kontrol-apps i pakken.

Produkterne er tiltænkt en række forskellige markeder og salgskanaler, der typisk er mere forbrugerorienterede end de steder, hvor Oticon i dag sælger flest høreapparater.

Demant-aktien stiger med 0,5 pct. til 197,75 kr.

/ritzau/FINANS