Onsdagens aktier: Stærke DSV toppede moderat stigende C25

DSVs CEO Jens Bjørn Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF

Med DSV og Maersk Drilling i de forreste rækker sikrede det danske C25-indeks onsdag en moderat stigning i et generelt afventende marked frem mod aftenens rentebeslutning fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Ud på eftermiddagen fik stemningen desuden yderligere et løft op af meldinger fra Det Hvide Hus om et konstruktivt forløb af handelssamtalerne med Kina.

For DSVs vedkommende kom inspirationen onsdag fra morgenens regnskab for andet kvartal fra transport- og logistikselskabet, mens Maersk Drilling, der på børsen handles som The Drilling Company of 1972, formentlig blev løftet af en stigning i oliepriserne.

Samlet steg C25-indekset med 0,5 pct. til 1124,37 trods fald til en lille håndfuld af de mere defensive papirer i indekset.

»Det har været en meget afventede dag frem mod rentemeldingen fra Federal Reserve. Vi har fået et løft efter Det Hvide Hus' kommentarer om konstruktive forhandlinger med Kina, men folk har dagen igennem haft rentebeslutningen i baghovedet,« siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler hos Sydbank, til Ritzau Finans.

»Det er vel sommerens vigtigste begivenhed, vi står over for,« uddyber han.

DSV klarer sig fint gennem andet kvartal

DSV endte øverst på kransekagen med et plus på 3,6 pct. til 645 kr. efter sit regnskab for andet kvartal, der viste en lidt svagere vækst i toplinjen end ventet, mens bruttoresultatet og bundlinjen netop slog forventningerne blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Omsætningen blev 20.079 mio. kr. mod ventet 20.477 mio. kr., mens bruttoresultatet steg til 5285 mio. kr. mod ventet 5255 mio. kr. På de nedre regnskabslinjer hentede DSV et nettooverskud på 1149 mio. kr. mod ventet 1145 mio. kr.

»Omsætningen var egentlig lidt skuffende, men indtjeningen endte som ventet. Det afspejler DSV's styrke. Der bliver ikke gået på kompromis med priserne, hvilket giver en god margin. Det er et stærkt signal at sende,« siger Christian Thatje.

Selskabets forventninger er i øvrigt fortsat suspenderet, indtil sammenlægningen med schweiziske Panalpina, som er blevet opkøbt, er gennemført.

DSVs seneste prognose for 2019 var et driftsresultat (EBIT) på 5900-6300 mio. kr. før særlige poster.

Maersk Drilling blev løftet med 2,2 pct. til 456,60 kr. efter en lang svær periode, hvor aktien blandt andet har været trukket ned af et dyk i oliepriserne.

Onsdag steg oliepriserne dog for femte børsdag på stribe, hvilket kan signalere en mere varig bedring. Dermed er priserne også igen oppe på niveau med i midten af juli, hvor et større prisfald satte ind.

Pandora belønnet for relanceringsplaner

Smykkeselskabet Pandora steg med 1,5 pct. til 259,80 kr. Det fulgte efter en melding om planer om en relancering af brandet ved et større event Los Angeles i slutningen af august.

Her vil der også blive præsenteret en ny efterårskollektion, oplyste Pandora onsdag middag.

Relanceringen er en del af strategiplanen »Programme Now« og skal være med til at sende Pandora tilbage på vækstsporet.

Bunden af C25-indekset var dagen igennem præget af defensive papirer som Chr. Hansen, ISS og Coloplast, der faldt med mellem 0,4 pct. og 2,4 pct. uden større selskabsspecifikke nyheder som forklaring.

Energiselskabet Ørsted fik løftet sit kursmål hos Danske Bank til 685 kr. fra 640 kr., mens den positive anbefaling "køb" blev gentaget ifølge data fra Bloomberg News.

Ørsted steg med 0,1 pct. til 616,20 kr.

Blandt sidepapirerne fik DFDS skåret kursmålet af det amerikanske finanshus Morgan Stanley, der nu sigter efter 280 kr. mod tidligere 305 kr.

Anbefalingen er stadig ligevægt, og rederiets aktie faldt 0,7 pct. til 249 kr. efter et fald på 3,4 pct. tirsdag.

/ritzau/FINANS