Onsdagens aktier: Schweizisk storbank sender GN til bunds i sivende C25

Et sænket kursmål fra den schweiziske storbank Credit Suisse sender onsdag morgen GN Group baglæns fra åbningen i København, hvor det underliggende marked også siver lidt. Børsdebutanten Nordic Transport Group lægger fra land med et stort kursfald.

Der har onsdag morgen været røde tal på de asiatiske børser, og flere af de store europæiske børser følger med ned.

Herhjemme taber C25-indekset 0,3 pct. fra åbningen til 1108,89 efter nyt fra handelsfronten, hvor USA og Kina fortsat ser ud til at være et godt stykke fra hinanden, inden de torsdag og fredag mødes til forhandlinger.

Mandag aften gav USA's præsident, Donald Trump, udtryk for, at der kun kommer en aftale, hvis han får sin vilje, mens Kina forsøger at jagte en noget smallere aftale.

GN presses af Credit Suisse

For GN har morgenen budt på et sænket kursmål fra Credit Suisse, der nu sigter efter 285 kr. mod tidligere 320 kr. Anbefalingen er stadig »underperform«. Aktien i GN falder 1,8 pct. til 269,70 kr. og ligger nederst i C25.

Også høreapparatkonkurrenten Demant har fået skåret kursmålet med 30 kr. til 180 kr. af Credit Suisse, der holder fast i anbefalingen »neutral«. Demant falder 0,7 pct. til 193 kr.

Onsdag er der i det hele taget kommet en strøm af justeringer fra analysehusene, der også har kigget nærmere på Vestas, Mærsk, Pandora, Genmab og Netcompany.

I Vestas' tilfælde har ABG Sundal Collier løftet kursmålet 10 kr. til 730 kr., mens det er løftet med 200 kr. til 8100 kr. for Mærsk-aktien.

ABG anbefaler fortsat et »køb« af Vestas, der stiger 0,4 pct. til 521 kr. Anbefalingen af Mærsk, der falder 0,5 pct. til 7354 kr., er stadig fortsat »hold«.

Genmab har fået løftet kursmålet hos Deutsche Bank til 1540 kr. fra 1480 kr. Aktien stiger 0,2 pct. til 1339,50 kr.

Også Pandora har været en tur igennem DNB's analysemodel, og det har ført til et løftet kursmål på 270 kr. mod tidligere 250 kr. Anbefalingen er uændret »hold«. Aktien i Pandora falder 0,4 pct. til 269,10 kr.

Blandt sidepapirerne har Netcompany været under ABG's lup, og det har ført til en sænket anbefaling af aktien til »hold« fra »køb«. Aktien falder 1,9 pct. til 279,80 kr.

NTG debuterer på Børsen

Salgspres er der også på NTG, Nordic Transport Group, der har første handelsdag.

Transportkoncernen går på børsen via den tomme børsskal efter Neurosearch, der tirsdag lukkede 8,7 pct. højere i 100 kr. Onsdag falder aktien så 11 pct. til 89 kr.

Børsdebuten kommer efter et lidt rodet forløb, hvor selskabet mandag besluttede at sløjfe et udbud af aktier i forbindelse med noteringen. Udbuddet var godt nok fuldtegnet inden for udbudskursintervallet på 71-89 kr., men der har næppe været stor interesse for aktierne, mener investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, der regner med, at efterspørgslen har ligget i den lave ende af udbudskursintervallet.

»Noget kunne tyde på, at børsentreen sker i 1. eller i det mindste et lavere gear, end selskabet, ledelsen og aktionærerne havde forestillet og ønsket sig,« skriver han i en kommentar onsdag morgen.

Han forestiller sig, at kursen på NTG vil droppe.

»Åbningskursen må forventes at blive i den nedre ende af udbudsintervallet,« skriver Per Hansen, der dog dermed var for pessimistisk.

/ritzau/FINANS