Onsdagens aktier: Rekord i DSV kunne ikke hindre fald i C20 Cap

En pæn stigning og rekordkurs til transportkoncernen DSV var onsdag ikke nok til at sikre fremgang for det danske C20 Cap-indeks, der på grund af fald i blandt andre A.P. Møller-Mærsk og bankerne endte 0,4 pct. lavere i 1166,47.

Foto: Keld Navntoft.
Læs mere
Fold sammen

En pæn stigning og rekordkurs til transportkoncernen DSV var onsdag ikke nok til at sikre fremgang for det danske C20 Cap-indeks, der på grund af fald i blandt andre A.P. Møller-Mærsk og bankerne endte 0,4 pct. lavere i 1166,47.

Frem til ved middagstid lå indekset ellers i plus og toppede dagen i 1176,44, men stille og roligt i løbet af eftermiddagen tabte det højde, da flere af de 20 aktier i indekset vekslede plusser om til minusser.

OPJUSTERING FRA DSV

DSV kom dog igennem dagen med et pænt plus på 3,0 pct., hvilket bragte aktien op i rekordhøje 427,50 kr., efter at selskabet krydrede et stærkt regnskab for andet kvartal med en opjustering af forventningerne til hele året.

I andet kvartal nåede DSV et rekordhøjt driftsoverskud før særlige poster på 1240 mio. kr., mens aktieanalytikerne ifølge et estimat fra Ritzau Estimates havde ventet et overskud på 1187 mio. kr.

- Det er et kvartal, der overrasker positivt trods meget høje forventninger. DSV skulle virkelig rende stærkt for at leve op til forventningerne, og det gjorde de med det her regnskab, siger analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

Med regnskabet fulgte også en opjustering, og DSV sigter nu efter et driftsoverskud før særlige poster på 4500-4700 mio. kr. for hele året mod tidligere 4300-4600 mio. kr.

STIGNING TIL NOVO NORDISK FORDUFTEDE

Novo Nordisk var en af de aktier, der i løbet af dagen vendte fra plus til minus. Der var ellers godt nyt fra USA med tirsdagens nyhed om, at indkøbsorganisation CVS Health heller ikke har lavet ændringer på sin tilskudsliste for Novo Nordisks diabetesmedicin næste år.

En tilsvarende melding kom der tidligere på ugen fra indkøbsgiganten Express Scripts, der rådgiver en lang række amerikanske sygekasser. CVS Health vil samtidig stadig ikke give tilskud til Novo-konkurrenten Sanofis langtidsvirkende insuliner, Lantus og Toujeo, konstaterer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

- Jeg anser det for moderat positivt, at Lantus og Toujeo stadig er ude, selv om det selvfølgelig er et spørgsmål om, hvilke rabatter Novo har måttet give, siger Sydbank-analytikeren.

Novo Nordisk-aktien endte imidlertid dagen 0,3 pct. lavere i 265,90 kr., efter at den tidligere onsdag ellers havde ligget i 270,20 kr. Det største fald blandt C20-aktierne tilfaldt dog Mærsk, hvis B-aktie dykkede 1,6 pct. til 13.590 kr. Finanshuset Mainfirst hævede ellers kursmålet for aktien med 800 kr. til 13.800 kr., men efter en god periode for aktien var det ikke nok til at sikre yderligere avancement.

Faldet i Mærsk-aktien tilskriver chefhandler Mads Zink fra Danske Bank et større salgspres fra udlandet.

- Udlandet ligger og sælger rigtigt hårdt ud af aktien i dag, og det er derfor, den ligger så presset. De har solgt ud hele dagen og har speedet op her den sidste times tid, og det er også der, aktiekursen er faldet ekstra meget, siger han.

Bankerne hang også lidt i bremsen, hvilket også gjaldt generelt på de øvrige børser i Europa. Nordea faldt 0,8 pct. til 79,55 kr., Danske Bank lukkede 0,8 pct. lavere i 252,90 kr., og Jyske Bank endte i 392,50 kr. efter et dyk på 0,4 pct.

Blandt de mindre banker steg Ringkjøbing Landbobank imidlertid 1,2 pct. til 343 kr., efter at banken i sit halvårsregnskab opjusterede forventningerne til hele året.

Det var også en god dag for Zealand Pharma, der steg 2,5 pct. til 124,50 kr. efter nyheden om, at det nærmer sig en børsnotering i USA, hvor biotekselskabet håber at hente et pænt trecifret millionbeløb, der skal bruges på at udvikle nye lægemidler.

ANALYSENYHEDER

Aktierne i GN og William Demant er blevet kigget i sømmene af analytikerne hos HSCB. Det har resulteret i et forhøjet kursmål for GN-aktien til 203 kr. fra 185 kr., men anbefalingen "køb" blev gentaget.

GN-aktien faldt dog 0,4 pct. til 189,10 kr. HSBC har ligeledes hævet kursmålet for William Demant til 153 kr. fra 135 kr., mens anbefalingen "reducer" består. WDH-aktien faldt 0,5 pct. til 166 kr.

Nordea har endvidere hævet kursmålet for aktien i betalingsselskabet Nets til 163 kr. fra 145 kr. og gentaget en købsanbefaling. Nets-aktien fulgte dog markedet ned med et fald på 2,0 pct. til 146,70 kr.

/ritzau/FINANS