Onsdagens aktier: Pandora toppede i fladt C20 Cap

For anden dag i træk var det Pandora-aktien, der endte i toppen af de danske eliteaktier.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

Mens aktien tirsdag landede i toppen uden specifikke nyheder, var det en kinesisk aftale, der var baggrund for, at smykkeaktien kunne fortsætte sin fremadstormende færd onsdag.

Pandora fortalte fra morgenstunden, at det havde indgået et samarbejde med det kinesiske internethandelsselskab Alibaba. Aftalen betyder, at kineserne for første gang vil kunne købe blandt andet charms-armbånd og ringe fra Pandora online. Det skal ske på handelsplatformen Tmall.com.

Pandora-aktien endte med en stigning på 2,6 pct. til 816,50 kr. Alt imens endte det danske eliteindeks med en minimal stigning på 0,01 pct. til 1006,35 kr. Aktierne på de øvrige europæiske markeder var til gengæld generelt ramt af fald.

- Bankerne har ligget pænt både herhjemme og i Europa og været med til at trække os, og vi er også løftet af Pandora efter aftalen med Alibabas Tmall. Der har været en lidt negativ tendens særligt over middag, og der er en afventende stemning op mod dagens største begivenhed, referatet fra Federal Reserve, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør for aktier i Sydbank, til Ritzau Finans.

Investorerne vil i referatet fra Federal Reserve, den amerikanske centralbank, se efter tegn på, hvornår der kan komme en renteforhøjelse. Centralbanken hævede senest renten i december sidste år, og markedet ser øget sandsynlighed for endnu et decemberløft.

Foruden Pandora bestod C20 Caps top 3 af Danske Bank og Nordea, der steg med henholdsvis 1,1 pct. til 199,30 kr. og 1,1 pct. til 68,15 kr.

NYT ENZYM PRESSER NOVOZYMES

Modsat endte Novozymes-aktien i bunden på grund af konkurrentnyt fra tyske BASF, der fortæller om et nyt enzym til vaske- og rengøringsmidler. Aktien faldt 1,8 pct. til 287,90 kr.

- BASF er kommet med et nyt enzym, og det giver pres på Novozymes-aktien, fortæller Ole Kjær Jensen.

Der var også fortsat fokus på Novo Nordisk oven på den seneste tids langstrakte nedtur, der blev udløst, da ledelsen i forbindelse med halvårsregnskabet i august varslede prispres i USA i 2017. Norske DNB har skåret Novos kursmål til 360 kr. fra 400 kr. Anbefalingen er dog stadig "køb".

Novo-aktien landede i den røde halvdel af C20-indekset med et fald på 0,6 pct. til 267,40 kr.

Blandt de stigende aktier var til gengæld A.P. Møller-Mærsk-aktierne, som Jyske Bank har set nærmere på. Banken anbefaler nu "køb" af aktierne i A.P. Møller-Mærsk efter en lang periode med en salgsanbefaling.

Løftet kommer, fordi en række fundamentale forhold ifølge banken er bedret en smule, ligesom Mærsks strategiske gentænkning også fremadrettet ventes at give anledning til skærpet appetit på aktien. Jyske Banks kursmål for Mærsk hæves til 11.000 kr. fra 9500 kr.

Mærsks B-aktie steg med 0,4 pct. til 9735 kr.

TRYG-ANBEFALINGER SÆNKET

Uden for C20 Cap havde Tryg været til eftersyn hos flere finanshuse efter regnskabet tirsdag, og det resulterede i finpudsning af kursmål og anbefalinger.

Både Danske Bank og Nykredit skar deres anbefaling af aktien i forsikringsselskabet til "hold" fra tidligere "køb" efter kvartalsregnskabet, der ellers viste et bedre overskud efter skat end ventet ifølge Ritzau Estimates.

Men overraskelsen var ifølge chefanalytiker i Nykredit Ricky Steen Rasmussen især det volatile investeringsresultat. Han hæfter sig også ved stigende udgifter til skader.

- Selv om Tryg har gennemført præmieforhøjelser for at imødegå den underliggende skadesinflation, går der tid, før dette slår igennem, og derfor kan udviklingen fortsætte ind i 2017, før vi ser en vending, som vil gøre os mere positive på den underliggende trend, skriver Ricky Steen Rasmussen i en analyse.

Jyske Bank sænker også sin anbefaling af Tryg-aktien - til "køb" fra "stærkt køb".

Aktien i Tryg faldt 1,1 pct. til 136,20 kr.

Nets-aktien faldt med 0,7 pct. til 135 kr. og endte dermed på en bundrekord. Nets blev noteret 23. september til en kurs på 150 kr.

Brødrene A&O Johansen, der blandt andet sælger VVS- og elartikler, fortalte onsdag eftermiddag, at det har købt samtlige aktier i internetvirksomheden Greenline A/S. Købesummen består blandt andet af en betaling på 60 mio. kr. Aktien steg 0,04 pct. til 2413,00 kr.