Onsdagens aktier: Pandora lyser op i svagt marked

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benoit Tessier

Efter pæne stigninger tirsdag er stemningen vendt på det danske aktiemarked onsdag formiddag, hvor bankerne taber terræn og Ambu får nye klø, mens Pandora gør sit for at trække markedet i den anden retning.

C25-indekset ligger ved 11.30-tiden 0,7 pct. lavere i 1130,77.

»Det er ikke den store omsætning i mange af aktierne, og interessen har været meget begænset,« siger børsmægler i ABG Sundal Collier Jim Søborg Hansen.

Han hæfter sig ved, at Ambu startede dagen i positivt terræn oven på tirsdagens kursfald på 14 pct., men meget hurtigt er stemningen vendt rundt igen, og aktien ligger til et fald på 1,3 pct. til 88,58 kr.

Ledelsen er onsdag i London for at forklare sig oven på strategitilpasningen og nedjustering af forventningerne mandag aften. Inden da har ABG, DNB, Danske Bank og SEB alle skåret deres kursmål for Ambu.

GODE FREMTIDSUDSIGTER FOR PANDORA

Formiddagens helt store lyspunkt er Pandora, der stiger 1,3 pct. til 228,20 kr., efter at Børsen har bragt et interview med Pandoras nye topchef, Alexander Lacik, der tiltrådte 23. april.

Lacik forstår frustrationerne hos selskabets investorer, og fortæller i interviewet, at det er vigtigt for Pandora, at selskabets løfter bliver indfriet, så tilliden til markedet kan genopbygges.

Hos Alm. Brand hæfter chefanalytiker Michael Friis Jørgensen sig særligt ved interviewets timing så sent i kvartalet.

»Der fokuseres i artiklen på, at man skal holde, hvad man har lovet. Selv om man altid skal passe på med at overfortolke, så ville det i vores optik være ret dumt at lave interview, hvis der var en nedjustering på vej,« lyder det fra analytikeren.

Med i toppen af C25-indekset er også Vestas, der stiger 1,1 pct. til 583,40 kr.

»Vestas går mod strømmen, og på et eller andet tidspunkt må den også blive belønnet for det store ordreflow, der er præsenteret i andet kvartal,« vurderer Jim Søborg Hansen.

FALD I BANKERNE

Blandt de rødfarvede aktier finder man atter bankerne, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, tirsdag åbnede for, at renten kan blive sænket yderligere.

Kommer der en ny rentenedsættelse, kan det blive endnu sværere for bankerne at tjene penge på rentemarginalen, og Draghis meldinger sendte derfor bankerne ned tirsdag.

Onsdag formiddag falder Danske Bank, der i øvrigt omtales i en ny hvidvasksag på TV2, med yderligere 0,8 pct. til 103,65 kr. Jyske Bank ligger 0,4 pct. lavere i 242,50 kr., og Sydbank falder 1,7 pct. til 127,50 kr.

Der er også tilbagegang i Genmab, der dykker 1,4 pct. til 1194,50 kr.

Salgstal for USA i maj viser, at kræftmidlet Darzalex omsatte for 151,9 mio. dollar, svarende til en stigning på omkring 5 pct. fra april.

»Jeg synes egentlig, at der er tale om en pæn stigning,« siger Jim Søborg Hansen.

Han peger dog på, at Genmab fortsat mangler en udvidet godkendelse som førstebehandling i USA i kombination med Revlimid, der er det mest benyttede middel mod knoglemarvskræft i USA.

»Det skal snart godkendes, hvis de skal nå i mål med deres guidance,« konstaterer ABG-mægleren.

I bunden af det danske marked huserer også Demant og GN, der taber henholdsvis 2,5 pct. og 1,4 pct. til 213,60 kr. og 317,40 kr., uden at der tilsyneladende er nyt fremme.

RENTEMØDE I FED AFVENTES

Overordnet kan aftenens rentemøde i Federal Reserve få investorerne til at holde sig på sidelinjen.

De færreste regner godt nok med en rentesænkning på dagens rentemøde, men flere eksperter venter flere lempelser senere på året, og bankens kommentarer vil derfor blive gennemanalyseret for at pejle sig ind på præcis, hvor mange nedsættelser der kan være på vej.

/ritzau/FINANS