Onsdagens aktier: Pandora lyser op i mat marked

Pandora skiller sig igen ud på det danske aktiemarked onsdag, hvor der hersker en afventende stemning frem mod torsdagens og fredagens regnskaber og aftenens pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank.

C25-indekset ligger ved 11.15-tiden til et fald på 0,2 pct. til 1037,53.

»Der er ikke større nyheder fremme. Det virker mest som stilhed før storm,« siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

»Vi får en stak regnskaber fra Ørsted, FLSmidth og Ambu torsdag og fra Novo og Danske Bank fredag. Og i aften får vi regnskaber fra Facebook og Microsoft for bare at nævne et par enkelte, der kan skabe lidt bevægelse i det amerikanske eftermarked,« uddyber han.

Senere onsdag starter desuden handelsforhandlinger mellem USA og Kina, og i aften kommer tillige rentemeddelelse fra den amerikanske centralbank, der dog ventes at fastholde renten.

Blandt de mest faldende danske C25-aktier er høreapparatselskaberne GN Store Nord og William Demant, der ligger henholdsvis 1,8 pct. lavere og 1,2 pct. lavere i henholdsvis 284,80 kr. og 210 kr. Der er ikke nyt fremme om selskaberne.

Det er der heller ikke nyheder fra Pandora, der stiger 2,8 pct. til 283,20 kr.

»Der har været en del pæne bevægelser i Pandora de seneste dage, men der er ikke særskilte historier fremme, ud over at selve sektoren ligger OK til i Europa primært drevet frem af LVMH. Og så har Pandora bare nogle dage, hvor den stiger og falder en del,« siger Ole Kjær Jensen.

Pres på forsikring

I forsikringssektoren bliver der kigget mod Topdanmark og Tryg, efter at Keefe, Bruyette & Woods (KBW) har sænket anbefalingen af de to aktier til »underperform« fra »market perform«. KBW lægger i samme omgang 10 kr. til kursmålet for Tryg, så det nu lyder på 150 kr., mens kursmålet for Topdanmark løftes til 280 kr. fra 265 kr.

Topdanmark-aktien falder 0,5 pct. til 317,80 kr., mens Tryg-aktien falder 0,7 pct. til 168 kr.

Også Danske Bank har været til eftersyn hos Jyske Bank, der sænker sit kursmål for aktien til 160 kr. fra 170 kr., uden at der ændres ved købsanbefalingen.

Desuden er det kommet frem, at verdens største kapitalforvalter, Blackrock, har reduceret sin andel af aktier i Danske Bank og nu ejer 4,99 pct. Danske Bank ligger 0,6 pct. lavere i 121,70 kr.

Novozymes og Vestas er også begge i børshusenes søgelys onsdag, uden at det dog for alvor har haft kurseffekt. JPMorgan løfter anbefalingen af Novozymes til »neutral« fra »undervægt« uden at ændre ved kursmålet på 275 kr.

Samtidig får Vestas løftet kursmålet af Nordea til 585 kr. fra 535 kr. uden nogen ændringer i købsanbefalingen, mens HSBC løfter kursmålet for Vestas-aktien til 550 kr. fra 520 kr. uden at røre ved »hold«-anbefalingen.

Novozymes-aktien falder 0,2 pct. til 279 kr., og Vestas-aktien falder ligeledes 0,2 pct. til 535,20 kr.

Ørsted og andre udviklere af havvindmølleparker kan se frem til et mindre fald i tarifferne for elkøbsaftaler, end de taiwanske myndigheder først havde annonceret. Det skriver Energiwatch med henvisning til en meddelelse fra det taiwanske økonomiministerium onsdag. Ørsted-aktien falder dog 0,6 pct. til 462,40 kr.

NNIT dratter

Uden for C25-indekset bakker NNIT med 6 pct. til 199,20 kr.

It-selskabet fremlagde tirsdag aften et årsregnskab, som egentlig først skulle have været fremlagt onsdag. De tørre tal viste en fremgang i omsætningen til 3007 mio. kr. fra 2892 mio. kr. i 2017 og en vækst i resultatet af primær drift (EBIT) til 305 mio. kr. fra 276 mio. kr.

I det nye regnskabsår spår NNIT en omsætningsvækst i lokale valutaer på 3-6 pct. og en overskudsgrad (EBIT) i faste valutaer på 10-10,5 pct.

»Det var en lille spids under det, vi forventede - i hvert fald i forhold til forventningerne. NNIT venter en omsætningsvækst på 3-6 pct., og konsensus var omkring 7 pct.,« siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Dagens foreløbigt største kursstigning tilfalder Orphazyme, der stiger hele 40 pct. til 60,80 kr., efter at biotekselskabet har vist pæne resultater med sin lægemiddelkandidat Arimoclomol til behandling af den genetiske sygdom Niemann-Pick type C.

ABG Sundal Collier sænker anbefalingen af aktien i Spar Nord til »hold« fra tidligere »køb«, og kursmålet beskæres samtidig til 60 kr., hvilket er 5 kr. lavere end det tidligere kursmål. Spar Nord falder yderligere 3,4 pct. til 54,90 efter et fald på 2,4 pct. tirsdag, hvor banken nedjusterede forventningerne.

/ritzau/FINANS