Onsdagens aktier: Pandora kan igen stjæle fokus i positiv åbning

Pandoras hovedkvarter på Havneholmen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Der er udsigt til en grøn åbning på det danske aktiemarked, hvor Pandora kan skævet til en af sine amerikanske forhandleres kvartalsregnskab. Herhjemme kommer der også resultater, da onsdagen byder på regnskab fra Glunz & Jensen.

De amerikanske aktier er startet ugen flot ud med stigninger mandag. Kun Dow Jones kunne ikke ride videre på bølgen tirsdag, da indekset lukkede med et fald på 0,1 pct. S&P 500-indekset lukkede tirsdag med en gevinst på lige under 0,1 pct. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset steg til gengæld 0,4 pct. og lukkede i rekorden 7637,86.

Onsdag morgen er de tre store indeksfutures positive med 0,2-0,3 pct. En times tid før dansk handelsstart peger den tyske DAX-future 0,2 pct. op.

PANDORA I FOKUS PÅ FLERE FRONTER

Pandora får nyt fra den amerikanske juvelerkæde Signet Jewelers, der blandt andet sælger Pandora-smykker. Kæden kommer med regnskab for første kvartal.

Pandora har desuden fået snittet kursmålet og sænket anbefalingen af tyske Berenberg. Anbefalingen lyder på »hold«, tidligere lød den på »køb«. Derudover har finanshuset skåret 185 kr. eller næsten 25 pct. af kursmålet, som nu er på 560 kr.

Årsagen til justeringerne er et svagt regnskab for første kvartal, der har slået skår i Berenbergs forventning om, at markedets tillid til aktien ville blive genskabt, og at værdiansættelsen ville blive revurderet, viser en analyse fra Berenberg.

Pandora-aktien faldt 1,5 pct. til 500,20 kr. mandag.

NKT MED TILTRÆNGT COMEBACK

Derudover kan der fortsat være fokus på NKT, der de seneste fire handelsdage har noteret massive stigninger med en fremgang på mere end 13 pct.

Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, vurderede mandag over for Ritzau Finans, at nogle af de hedgefonde, der shorter aktien, måske har solgt for meget ud af aktien. NKT-aktien steg mandag 3,8 pct. til 195 kr.

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har fået en ordre på at skulle bygge Danske Banks nye hovedsæde i København. Kontrakten vil give Per Aarsleff 3 mia. kr. Det oplyste entreprenørkoncernen i en fondsbørsmeddelelse tirsdag. Kontrakten er indgået med Danica Pension.

Byggeriet begynder til juni 2019 og ventes færdigt i 2023. Kontrakten ligger i forlængelse af kontrakterne på nedbrydning og byggegrube, som allerede er i gang. Kontrakten ændrer ikke på forventningerne til resultatet for regnskabsåret 2017/18, oplyser selskabet. Aktien lukkede mandag med en stigning på 0,7 pct. til 230 kr.

GLUNZ & JENSEN KOMMER MED REGNSKAB

Der vil komme nyt fra Glunz & Jensen, der afleverer helårsregnskab onsdag. I regnskabsåret 2017/18, som dækker 10-måneders perioden fra den 1. juni 2017 til den 31. marts 2018, venter koncernen en omsætning på 215 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt ekstraordinære poster, EBITDA, på 24 mio. kr. Aktien steg 0,7 pct. til 75 kr. mandag.

Selskabet har herefter omlagt regnskabsåret til at løbe fra den 1. april til den 31. marts, og i regnskabsåret 2018/19 venter selskabet en omsætning er på 260 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt ekstraordinære poster, EBITDA, på 38 mio. kr.

/ritzau/FINANS