Onsdagens aktier: Ørsted slipper bedst fra regnskabsstorm

Regnskaber fra selskaber som Ørsted, Ambu, GN og Sydbank tager det meste af opmærksomheden omkring det danske aktiemarked onsdag formiddag.

Det er energiselskabet Ørsted, der umiddelbart slipper bedst for rapporteringen, mens GN og Sydbank er i bakgear efter offentliggørelserne.

Det sker i et marked, der samlet set formår at holde sig oven vande - med bryggeriet Royal Unibrew som den største trækhest.

C25-indekset stiger med 0,4 pct. til 1154,64 sidst på formiddagen.

Det sker på en dag, hvor handlerne blandt andet kigger frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der ikke ventes at rykke ved sin ledende rente.

Men der er forventning om, at balancen i banken fortsat vil blive slanket gradvist.

»Med udsigt til, at Federal Reserve-direktørerne holder sig på sidelinjen i 2019, vil vores fokus være på, om Jerome Powell (centralbankchef, red.) kommer med flere detaljer omkring Feds balance på længere sigt. På nuværende tidspunkt ved vi, at Feds pengeudsugning fra de finansielle markeder nedtrappes fra maj og indstilles fra september,« skriver Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Ørsted belønnes for stærk drift

Ørsted havde i første kvartal et større driftsoverskud end ventet - trukket af blandt andet havvindforretningen.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger samt renter og skat (EBITDA) landede på 5130 mio. kr. mod ventet 4947 mio. kr. blandt analytikerne.

Samtidig blev forventningerne til hele års drift bekræftet, og Ørsted-aktien stiger med 1,7 pct. til 518,40 kr.

Allerøverst i C25-regi er bryggeriet Royal Unibrew dog med en stigning på 2,4 pct. til 488,20 kr. Det sker uden større bagvedliggende nyheder som forklaring.

Ambu har onsdag taget lidt af en rutsjebanetur rent kursmæssigt efter medicoselskabets regnskab for første kvartal.

Aktien startede noget lavere, efter at Ambus tal pegede på et lavere end ventet salg af endoskoper i første kvartal.

Der var dog tale om generel fremgang og en bedring af overskudsgraden i første kvartal, og nyheden om, at Ambu snart præsenterer et nyt duodenoskop på en konference sendte kortvarigt aktien helt i spidsen for C25-indekset med en stigning på op mod 4 pct.

Siden er stemningen dog igen vendt, og Ambu falder marginalt til 190,90 kr.

GN og Sydbank i bakgear

GN afleverede onsdag morgen et kvartalsregnskab, der bekræftede den voldsomme vækst i headset-divisionen GN Audio i første kvartal.

Det medførte allerede i midten af april en opjustering af forventningerne, og samtidig blev sløret for de fleste kvartalstal løftet.

Derfor var det kun GN Hearing, der var spænding om op til dagens regnskab, og her var takterne stort set på linje med analytikernes forhåndsforventninger. Samtidig blev de opdaterede forventninger fra april gentaget.

Det er dog ikke nok til at tilfredsstille markedet, og GN-aktien falder med 2 pct. til 334 kr. Det hører dog også med til historien, at GN-aktien - onsdagens fald indregnet - er steget med små 37 pct. i 2019.

Sydbank, der omvendt har haft en vanskelig begyndelse på 2019 og indtil nu er den dårligst præsterende C25-aktie, bakker med 1,2 pct. til 142 kr.

Det sker efter et regnskab, der viste fortsat pres på indtjeningen og en lille stigning i omkostningerne. Samlet set fastholdes forventningerne til hele regnskabsåret dog.

Håb om løsning på dyr SAS-konflikt

Der er ikke en dag uden opmærksomhed til luftfartsselskabet SAS for tiden, og onsdag er heller ingen undtagelse.

Den efterhånden omfattende strejke blandt selskabets nordiske piloter har indtil nu berørt knap 330.000 passagerer i form af 3300 aflysninger, og det koster dyrt for SAS.

Onsdag formiddag mødes de stridende parter dog med den norske forligsmand, og det bringer håb om en løsning på konflikten. SAS-aktien stiger med 4,8 pct. til 12,84 kr. efter at være faldet tungt de foregående tre handelsdage som følge af strejken.

Også Ringkjøbing Landbobank har onsdag afleveret regnskab for første kvartal.

Det har udløst en kursstigning på 2,6 pct. til 441 kr. for den aktie, efter at banken kunne fremvise fremgang i renteindtægterne, der er den største indtægtskilde i en bank.

/ritzau/FINANS