Onsdagens aktier: Ørsted bidrager til positiv start for eliteindekset

Regnskabsaktuelle Ambu, GN og Sydbank falder fra åbningen onsdag, hvor stemningen dog er overordnet positiv, og Ørsted bidrager til at løfte C25-indekset med 0,3 pct. til 1153,49 efter et nydeligt regnskab for første kvartal.

Efter få minutters handel ligger Ørsted i toppen af eliteindekset med en stigning på 1,5 pct. til 517 kr.

Energikoncernens regnskab for første kvartal bød på et driftsresultat, EBITDA, på 5130 mio. kr., hvilket var over analytikernes forventninger på 4947 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af selskabet

Selskabets finansdirektør, Marianne Wiinholt, udtrykker stor tilfredshed med regnskabet.

»Vi har haft en god start på året, og vi har produceret rigtig godt i vores offshore-division, hvor vi havde en god rådighed og produktion, der steg 13 pct. i forhold til sidste år,« siger hun.

Ambu trækker ned

I bunden af eliteindekset ligger derimod Ambu efter medicoselskabets regnskab.

Salget af selskabets endoskoper til engangsbrug landede en spids lavere end ventet i det forskudte andet kvartal, men lønsomheden overrasker positivt, og de allerede fremsatte økonomiske prognoser fastholdes i regnskabet, hvor driften gav et overskud på 195 mio. kr. mod de estimerede 188 mio. kr.

Aktien ligger efter 10 minutters handel 3,3 pct. lavere i 184,70 kr.

Samtidig ligger GN 2,5 pct. lavere i 332,10 kr. efter et regnskab, der lå meget tæt på det ventede i markedet.

Koncernomsætningen i årets første tre måneder løb op i 2840 mio. kr. og matchede konsensus, og resultatet efter skat på 262 mio. kr. lå meget tæt på det ventede i markedet.

I GN Hearing, hvor spændingen var størst, var EBITA på 282 mio. kr. mod ventede 277 mio. kr., mens omsætningen på 1507 mio. kr. var som forudset.

Væksten var trukket kraftigt op af GN Audio, der havde en organisk fremgang på hele 36 pct. i kvartalet.

Sydbank fastholder forventninger

Sydbank har også fremlagt regnskab for første kvartal onsdag morgen, og her fastholdes forventningerne til hele året om et resultat efter skat i intervallet 800-1100 mio. kr.

Sydbank-aktien falder 0,6 pct. til 142,80 kr.

Uden for C25 er der positivt spot på Ringkjøbning Landbobank efter et godt regnskab for årets første tre måneder. Aktien stiger 1,6 pct.

Overordnet er stemningen på aktiemarkedet positiv, efter at amerikanske Apple har været med til at løfte stemningen med et solidt regnskab efter børstid tirsdag, der sendte det højt profilerede selskab op med 5 pct. i eftermarkedet.

Danske Bank revancherer sig onsdag fra åbningen 1,4 pct. til 119,65 kr. efter et fald på 9,6 pct. tirsdag efter bankens regnskab for første kvartal.

/ritzau/FINANS