Onsdagens aktier: Ørsted bakker på udbytte og Unibrew falder før regnskab

Ørsted belønner onsdag sine aktionærer med udbytte for 2018, og det sender aktien nederst i et let negativt C25-indeks, som samlet set bakker med 0,2 pct. til indeks 1111,37 lidt før middag.

Den danske energivirksomhed bliver onsdag handlet uden retten til et udbytte på 9,75 kr. per aktie, og det lægger et teknisk pres på aktiekursen, som ligger 2,1 pct. eller 10,40 kr. lavere i 481,20 kr.

Ligesom Ørsted falder også Royal Unibrew, inden bryggeriet senere onsdag leverer regnskab for fjerde kvartal og derved hele 2018. Årsregnskabet ventes at vise en stærk udvikling, efter at kommercielle aktiviteter og en varm sommer i Nordeuropa har givet en omsætningsvækst i de første ni måneder på 10 pct. korrigeret for opkøb og en klar forbedring af driftsmarginalen.

Selskabets seneste forventninger til hele året er en omsætning på 7200-7300 mio. kr. og et resultat af primær drift (EBIT) på mellem 1315 og 1340 mio. kr.

»Det, der er spændende, er, om de kan holde gejsten i forhold til væksten. Det er i hvert fald det, vi venter - cirka 9,5 pct. organisk vækst i fjerde kvartal,« siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier.

»Og så ser vi selvfølgelig frem imod det, de kommer til at vente for 2019 - simpelthen af den årsag at vi har været igennem en periode med meget høj vækst. Nu kommer vi ind i et lavere vækstscenarie, og derfor bliver det spændende at se, hvordan det kommer til at påvirke aktien. Det er det, vi kigger på, »fortsætter han.

Op til regnskabet bakker Unibrew-aktien 0,4 pct. til 502,50 kr., samtidig med at det andet bryggeri i C25-indekset, Carlsberg, går op med 0,3 pct. til rekordkursen 816,80 kr.

Carlsberg-aktien ser ud til at nyde godt af et løftet kursmål af finanshuset Bryan Garnier, der nu har kursmålet 860 kr. mod før 760 kr. Anbefalingen »hold« er der ikke ændret ved, viser data hos Bloomberg News.

Med i bunden af C25-indekset ligger de to Mærsk-aktier, hvoraf B-aktien falder 0,9 pct. til 8774 kr. Aktierne kan være presset af, at Morgan Stanley har skåret sit kursmål til 9000 kr. fra 9700 kr. uden at ændre ved den neutrale anbefaling »equalweight« ifølge Bloomberg News.

Uden for C25-indekset stiger Netcompany 0,6 pct. til 233,90 kr., efter at it-virksomheden tirsdag aften kunne fortælle, at den har afbrudt forhandlingerne med det selskab, som den for en måneds tid siden oplyste, at den var interesseret i at købe.

»Der er to udlægninger af det her. På den ene side vil vi gerne se dem vokse, og derfor vil man gerne have, at de lykkes med nogle opkøb. På den anden side vil man gerne have, at de er disciplinerede på priserne.«

»Og vores indtryk er, at det her handler om, at de er gået væk fra en handel, fordi den blev for dyr. Og det anser vi egentlig for at være relativt positivt,« siger Tue Østergaard.

Samtidig med det lille indeksfald til C25 herhjemme, veksler de ledende aktieindeks rundt om i resten af Europa mellem små plusser og minusser. Ifølge ABG's aktiechef hænger de små udsving formentlig sammen med, at investorerne afventer nyt fra de igangværende handelsforhandlinger mellem USA og Kina.

/ritzau/FINANS