Onsdagens aktier: Novo svingede sig i plus på fortumlet handelsdag

Efter en skuffet modtagelse af indekstunge Novo Nordisks regnskab for tredje kvartal onsdag morgen skiftede stemningen hen over handelsdagen, og indledende kursfald på omkring 3 pct. blev vekslet til et plus på 0,3 pct. til 318,80 kr. ved handelsdagens slutning.

Læs mere
Fold sammen

Og dermed kunne det samlede C20 Cap-indeks slutte en noget fortumlet handelsdag i årets 37. lukkerekord i 1198,10 eller 0,1 pct. højere end tirsdagens slutniveau trukket af blandt andre Novo, men også med positivt bidrag fra ISS og Vestas.

- Man må sige, at der har været pæn aktivitet, og det skyldtes jo ikke mindst regnskabet fra Novo, hvor vi jo har set udlandet være markant sælgende, men det er vendt lidt rundt på det seneste. Den var jo nede med over 3 pct. en overgang, men nu er vi gået i et lille plus, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank, Ole Kjær Jensen.

VENDING VED MIDDAGSTID

- Det var lige omkring "conference call" ved middagstid, at køberne begyndte at komme ind igen. Udlandet kom fra at være sælger med over en halv mio. aktier til at begyndte at købe lidt, uddyber han.

Umiddelbart så markedet et tredje kvartal, der var lidt til den svage side for Novo med salg nogle gamle produkter - især Tresiba og Levemir - som ikke levede op til forventningerne, mens forventningerne til 2018 godt nok var lave, men ikke uventede.

Ifølge analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen var det beroligende ord på telekonferencen fra Novos koncernfinansdirektør, Jesper Brandgaard, om salgsudviklingen i Tresiba, der fik markedet til at skifte indstilling.

- Der blev udtrykt gode udsigter for Tresiba fremadrettet, og jeg ser derfor ikke med bekymring på salget i tredje kvartal, siger Søren Løntoft Hansen.

ISS FIK STOR AFTALE

Øverst i indekset kæmpede Vestas med ISS og toppladsen. Vestas vandt med en stigning på 1,6 pct. til 572,50 kr. uden selskabsspecifikt nyt, mens ISS steg 1,3 pct. til 274 kr.

ISS overraskede med en seksårig ejendomsserviceaftale med Forsvaret til en værdi på 3 mia. kr. annonceret i en pressemeddelelse.

ØRSTED TYVSTARTEDE MED REGNSKAB

Ørsted - tidligere Dong - bidrog til den lidt fortumlede handelsdag med et kvartalsregnskab, der først var programsat til torsdag morgen. Tyvstarten havde baggrund i, at energiselskabet har solgt halvdelen af havvindmølleparken Walney Extension, og i den forbindelse opjusterede koncernen til 2017 og fremlagde regnskabstal.

Markedet reagerede umiddelbart negativt med et fald på 1 pct. for aktien, der efterfølgende revancherede sig og lukkede dagen med et plus på 0,7 pct. til 360,60 kr.

Analytiker i Sydbank Morten Imsgard konstaterer, at Ørsted leverer indtjening fra havvindmøller som det skal, men der hvor det halter i kvartalet er indtægtsførsel af salg af havvindmølleparker. Men det er et timing-spørgsmål, mener han.

LUNDBECK TIL BUNDS

Lundbeck krøb mod bunden af eliteindekset, hvor aktien faldt 2,2 pct. til 371,10 kr.

Selskabet har oplyst, at der kommer en ekstern CEO, og at den nye CEO skal sikre den langsigtede vækst. Usikkerheden går nu på, om selskabets pipeline er tilstrækkelig, eller om der skal købes ind.

Yderligere offentliggjorde Lundbeck onsdag morgen, at det vil starte et nyt fase 3-studie med alzheimersmidlet Rexulti, der skal forbedre vredesudbrud hos patienterne. Det sker i samarbejde med den japanske partner Otsuka. Selskabet har tidligere gennemført to fase 3-studier med blandede resultater.

Den japanske partner Takeda Pharma er samtidig kommet med regnskab for andet kvartal, hvori det har løftet forventningerne til årets driftsindtjening til 200 mia. yen fra tidligere 180 mia. yen.

SPAR NORD I BUND

Uden for det danske eliteindeks faldt Spar Nord med 3,6 pct. til 78,35 kr.

Banken kom med regnskab for tredje kvartal, hvori det nedjusterede sine forventninger til årets basisindtjening til 1200 mio. kr. fra tidligere 1250 mio. kr. Forventningerne til årets nedskrivninger justeres til 0 kr.

Kollegaen Sydbank steg derimod 1,1 pct. til 252 kr., efter at ABG ifølge Bloomberg News hævede anbefalingen af aktien til "hold" fra "sælg", mens kursmålet på 260 kr. fastholdes.