Onsdagens aktier: Mærsk sejler videre i sommerstille og stabilt marked

Det danske aktiemarked lukkede onsdag med et marginalt fald på endnu en sommerstille og relativ nyhedsfattig dag.

Mærsk-aktierne lukrerer og har lukreret på en vis udenlandsk interesse, lyder vurderingen onsdag fra afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL KOOREN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste bevægelser fandt sted uden selskabsspecifikke nyheder. Blandt dagens stigninger var endnu engang A.P. Møller-Mærsk-aktierne, der er steget pænt den seneste tid.

Mærsk-aktierne lukrerer og har lukreret på en vis udenlandsk interesse, lyder vurderingen onsdag fra afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Mærsk B steg 0,6 pct. til 14.130 kr., mens A-aktien steg lidt mere - 0,7 pct. - til 13.430 kr.

Desuden har Jyske Bank opjusteret anbefaling og kursmål til henholdsvis "reducer" fra "sælg" og til 13.500 kr. fra 10.800 kr.

Eliteindekset - C20 Cap - endte onsdag 0,1 pct. lavere/højere i 1177,80.

»Stort set alle bevægelser - store som små - sker uden selskabsspecifikt nyt,« konstaterer senioraktierådgiver i Jyske Bank Kim Sejdelin over for Ritzau Finans.

Nordea og Danske er Regnskabsaktuelle

Han peger på, at der altid kan ske noget, og måske kan torsdagens regnskaber fra Nordea og Danske Bank sætte lidt gang i markedet.

Regnskaberne fra de to banker lander kl. 7 for Nordeas vedkommende og kl. 7.30 for kollegaen Danske Bank.

De to storbanker fik onsdag nyt fra den svenske konkurrent Swedbank, som offentliggjorde sit regnskab for andet kvartal. Swedbank fulgte tendensen hos de øvrige storbanker i Sverige - SEB og Handelsbanken - der også har overrasket aktiemarkedet positivt på det seneste.

Danske Bank steg 0,4 pct. til 256,60 kr., mens Nordea faldt 0,8 pct. til 85,95 kr.Den tredje C20-bank, Jyske Bank, faldt 0,4 pct. til 385,50 kr. efter at være blevet nedjusteret af kollegerne hos Handelsbanken til "reducer" fra "akkumuler", mens kursmålet er fastholdt på 380 kr.

C20-top og bund uden nyt

I toppen af eliteindekset lå aktier som Lundbeck og Dong og i bunden Genmab og Novozymes. Alle bevægelserne var uden selskabsspecifikke nyheder. De to første steg henholdsvis 1,3 pct. til 376 kr. og 1,6 pct. til 303,80 kr., mens Novozymes faldt 1,6 pct. til 290 kr. og Genmab faldt 0,8 pct. til 1438 kr.

TDC fik nyt fra konkurrenten 3, der i andet kvartal fik hele 37.000 nye kunder, mens der samtidig var stor fremgang på driften. TDC, der løfter sløret for sine kunde- og regnskabstal 10. august, steg 1,2 pct. til 38,85 kr.

Nets fortsat i fokus

Uden for C20 er der fortsat fokus på Nets, der efter bekræftet købsinteresse er steget til over introduktionsprisen på 150 kr. Svenske SEB har indledt dækning af aktien med den neutrale anbefaling "hold" og et kursmål på 149 kr.

Dagbladet Børsen skriver, at Nets' gældsnedbringelse er så markant i øjeblikket, at hvis selskabet ikke finder opkøbskandidater, vil det have luft til at give aktionærerne udbytte. Selskabet er nemlig absolut ikke interesseret i at stable sedler i bundter.

Aktien lukkede 0,3 pct. lavere i 150,60 kr.

Helt i periferien af aktiemarkedet var der sent tirsdag nyt fra Vestjysk Bank. Købstilbuddet på 1 kr. per aktie, som en stribe investorer anført af Nykredit og Maj Invest tidligere på sommeren offentliggjorde, er blevet gennemført.

Det sker, efter at EU-Kommissionen sent tirsdag sagde god for handlen, der skal redde den kriseramte bank på visse vilkår. Opkøbet betyder, at staten har solgt sin ejerandel på 81,5 pct., mens næsten alle resterende aktionærer har beholdt deres aktier. Vestjysk Bank-aktien lukkede onsdag i 10,90 kr. - mere end 10 gange højere end statens salgskurs.