Onsdagens aktier: Mærsk blev sorteper i uensartet marked

A.P. Møller-Mærsk blev onsdagens store taber blandt de danske eliteselskaber, hvor de defensive papirer var med til at reducere indeksfaldet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

A.P. Møller-Mærsk blev onsdagens store taber blandt de danske eliteselskaber, hvor de defensive papirer var med til at reducere indeksfaldet.

C25-indekset dykkede onsdag med 0,4 pct. til 1254,75 og fulgte dermed den negative stemning i resten af Europa, hvor det tyske DAX-indeks ved dansk lukketid lå med et fald på 2,2 pct.

»Vi har en lidt sur stemning i Europa, efter en række nye virusudbrud i Kina og Sydkorea, og generelt er frygten for anden bølge af pandemien med til at presse markederne,« siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Onsdag eftermiddag var opmærksomheden rettet mod Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Han sagde, at centralbanken ikke kigger på negative renter. På samme tid udelukkede han dog ikke muligheden som et potentielt værktøj i fremtiden, skriver Bloomberg News.

A.P. Møller-Mærsk blev sendt til bunds efter et egentlig bedre end ventet regnskab for første kvartal, men omvendt blev der advaret om et ventet fald i volumenerne i andet kvartal på 20-25 pct.

»Vi havde ventet et fald på cirka 20 pct., så det kan skabe lidt bekymringer for fremtiden,« siger Martin Munk.

B-aktien placerede sig nederst i C25-indekset med fald på 5,8 pct. til 6204 kr.

Den sure stemning gik især ud over de cykliske aktier, hvor der udover Mærsk også var pres på FLSmidth-aktien, der tabte 3,1 pct. til 160 kr., og Pandora-aktien faldt med 5,5 pct. til 262,50 kr.

Modsat klarede de defensive aktier sig bedre, hvor Coloplast lukkede i toppen af C25-indekset med en stigning på 2,9 pct. til 1070,50 kr.

Credit Suisse løftede sit kursmål for aktien til 1135 kr. fra 970 kr., mens anbefalingen fortsat er »outperform«.

Yderligere løftede finanshuset Kepler Cheuvreux sin anbefaling af medicoaktien til »hold« fra »reducer«

Den defensive Ørsted-aktie var med et plus på 2,8 pct. til 724,80 kr. også i hopla.

Rockwool faldt med 0,8 pct. til 1416 kr., efter regnskabet for første kvartal, hvor de finansielle resultater overordnet set var en spids bedre end vente

Det vurderer aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.

»Rockwool kommer egentlig godt fra start her, men regnskabet får hurtigt en birolle, i forhold til at det i særdeleshed bliver i andet kvartal, at det for alvor vil gøre ondt, og hvor Rockwool virkelig skal vise, hvor dygtige de er til at tilpasse sig den her nye markedssituation,« siger Mikkel Emil Jensen.

Rockwool har med dagens regnskab meddelt, at salget i april faldt med omkring 20 pct. som følge af pandemirestriktioner, der har påvirket byggeaktiviteten på mange europæiske markeder.

Danske Bank-aktien faldt 4,4 pct. til 72,12 kr., oven på at Société Générale satte sit kursmål for aktien ned til 85 kr. fra 90 kr. Anbefalingen er fortsat »hold«.

Drilling-aktien tabte 5,0 pct. til 142,50 kr. og cementerede derved sin status som den mest faldende aktie på den københavnske fondsbørs i år. Kursfaldet løber nu op i mere end 68 pct. siden årsskiftet.

HSBC sænkede sit kursmål for aktien til 259 kr. fra 350 kr., mens anbefalingen fortsat er »køb«.

NKT kom onsdag morgen med et regnskab for første kvartal, hvoraf dele allerede i sidste uge dog blev offentliggjort i forbindelse med offentliggørelsen af en tysk milliardordre.

Onsdag kunne selskabet dog fortælle, at der er udbudt næsten 5 mio. nye aktier til markedskurs for at styrke kapitalgrundlaget.

Det svarer til 18,15 pct. af NKT's nuværende aktiekapital - men der lægges op til salg af yderligere op til 6,4 mio. nye aktier senere på året.

De næsten 5 mio. aktier blev solgt til 138 kr. per aktie, hvilket giver NKT et bruttoprovenu på 683 mio. kr.

Onsdag dykkede NKT-aktien 13,4 pct. til 133,80 kr.

CBrain fik største enkeltstående aftale

Cbrain-aktien steg 10,1 pct. til 99,40 kr., efter at it-selskabet annoncerede en tysk aftale, der er den »største enkeltstående aftale i selskabets historie«.

Aftalen omhandlede mersalg til en eksisterende kunde, og Cbrain forventer, at aftalen vil betyde en udbygning i Tyskland.

Ligeledes blandt sidepapirerne var der et fald på 0,3 pct. til 18,94 kr. til B&O-aktien, efter at den tirsdag faldt 5,9 pct., oven på at selskabet fortalte, at der skal hentes 400 mio. kr. i en emission til at dække coronakrisen.

I kølvandet af regnskabet sænkede finanshuset ABG Sundal Collier kursmålet på aktien til 16 kr. fra 18 kr. med en fastholdt salgsanbefaling.

Entreprenørselskabet MT Højgaard Holding kom ud af første kvartal med et overskud på 58 mio. kr.

Det skyldes primært frasalget af virksomheden Lindpro, der blev solgt til Kemp & Lauritzen i slutningen af marts, oplyste MT Højgaard i sit regnskab.

Driftsoverskuddet, EBIT, tog et dyk til 3 mio. kr. mod 18 mio. kr. i første kvartal sidste år, og EBIT-marginen faldt til 0,2 pct. mod 1,2 pct. sidste år.

MT Højgaard tabte 2,0 pct. til 90 kr.

/ritzau/FINANS