Onsdagens aktier: Mærsk trodsede rødt marked og steg igen

Med få undtagelser var den dominerende farve blandt de danske aktier onsdag den røde.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: INGO WAGNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var dog fortsat rift om Mærsk-aktierne efter tirsdagens kapitalmarkedsdag, og generelt var det de cykliske aktier, der klarede sig bedst, mens de mere defensive af slagsen lagde sig i bunden.

C20 Cap-indekset faldt med 0,1 pct. til 985,92.

Generelt var stemningen afventende, mens der blev set frem mod onsdag aftens rentebeslutning hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, selv om markedets prognoser ikke indikerer nogen stor spænding om udfaldet.

»Der er meget afventende stemning frem mod rentemødet. Der er ventet en renteforhøjelse, og den kommer med al sandsynlighed. Men det mest interessante er nok i virkeligheden, hvad Donald Trumps reaktion bliver, hvis han reagerer på det,« siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank, til Ritzau Finans.

MÆRSK STEG IGEN

Mærsk-aktierne var fortsat indhyllet i positiv stemning efter tirsdagens kapitalmarkedsdag, der ellers ikke indeholdt store nyheder om den igangværende strategi og fremtidige retning. Men analytikerne gik hjem fra arrangementet med tro på en lys fremtid for konglomeratet.

Det har efterfølgende kastet et par løftede anbefalinger og en stribe løftede kursmål af sig.

Danske Markets og DNB har eksempelvis begge løftet anbefalingen af Mærsk til "køb" fra "hold", mens kursmålene er skruet op til henholdsvis 12.750 kr. fra 10.500 kr. og til 12.500 kr. fra 10.400 kr.

Derudover har ABG Sundal Collier, Jyske Bank og Kepler Cheuvreux løftet kursmålet for Mærsk.

Mærsks B-aktie steg med 3,8 pct. til 11.250 kr., mens A-aktien steg 2,9 pct. til 10.640 kr.

»Det er stadig tirsdagens kapitalmarkedsdag, der driver aktierne. De løftede anbefalinger og kursmål giver et ekstra løft i onsdagens handel,« siger Ole Kjær Jensen.

Bundproppen i C20 Cap blev Genmab, der faldt med 2,1 pct. til 1147 kr. uden større bagvedliggende nyheder. Aktien fik selskab af flere af de andre defensive papirer, og især medicinal- og medtech-aktier som Coloplast, William Demant og Novo Nordisk var udsatte.

»Hovedparten af de defensive aktier ligger tungt. Vi ser også ude i Europa, at medicinalaktierne er pressede,« lyder det fra Ole Kjær Jensen.

Med i toppen var til gengæld også FLSmidth og Vestas, der uden større selskabsspecifikke nyheder som årsag steg med henholdsvis 2,5 pct. til 293,90 kr. og 1,9 pct. til 414,10 kr.

SAS HOLDER FAST I REGNSKABSSTIGNING

Uden for eliteindekset holdt det skandinaviske luftfartsselskab SAS fast i den stigning, aktien hentede efter årsregnskabet for 2015/16 tirsdag.

SAS har efterfølgende fået sænket sit kursmål hos svenske Swedbank til 13,74 kr. fra 15,21 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb".

SAS skuffede i forhold til markedets forventninger til indtjeningen, men til gengæld overraskede toplinjen positivt.

Aktien steg 1,8 pct. til 11,60 kr.

Plastvirksomheden Rias steg 1,9 pct. til 400 kr. efter aflæggelse af årsregnskabet 2015/16. Det skete i øvrigt under en for aktien uhørt høj omsætning. 2104 aktier skiftede således hænder i løbet af dagen, og en så stor omsætning er ikke set siden midten af november sidste år.

Rias leverede ellers nogenlunde flade resultater inden for de udmeldte forventninger, og samtidig udtrykte selskabet forventninger om en flad udvikling i resultatet igen i regnskabsåret 2016/17.

For softwareselskabet Cbrain gik gassen lidt af ballonen efter de fornemme takter fra tirsdag, hvor aktien steg hele 20 pct.

Onsdag faldt aktien dog med 4,4 pct. til 54,50 kr. Stigningerne fulgte, efter at Cbrain har fortalt, at det har vundet sit første pilotprojekt hos de amerikanske myndigheder.