Onsdagens aktier: Lundbeck gik til tops i positivt marked

Lundbeck er fløjet til tops på dagens aktiemarked. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Det danske aktiemarked fortsatte onsdag med at komme sig oven på virusforskrækkelsen i starten af ugen og tordnede i vejret efter fremgang til blandt andet Lundbeck, der fik et rygklap fra norske DNB.

Generelt var der stigninger over en bred kam, og det danske C25-indeks genvandt yderligere 1,4 pct. til 1295,34 - oven i en gevinst på 0,6 pct. tirsdag, men også efter et fald på hele 2,4 pct. mandag, da markedet var påvirket af usikkerhed om de økonomiske effekter af virusudbruddet i Kina.

Antallet af personer i Kina, der er bekræftet døde som følge af det smitsomme coronavirus, er ifølge Reuters steget til 133, mens det samlede antal smittede er opgjort til omtrent 6000.

»Vi ser i øjeblikket ikke så kraftig en vækst i spredningen. Det er for tidligt at konkludere noget, men det er nok det, der skaber lidt ro på markedet,« siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Rift om sundhedsaktier

Herhjemme sluttede Lundbeck helt i toppen af C25 efter en stigning på 4,2 pct. til 290,80 kr. Medicinalaktien har fået lagt en tyver på sit kursmål hos DNB Markets, der nu sigter efter 310 kr. per aktie mod tidligere 290 kr. DNBs anbefaling af Lundbeck er fortsat »køb«.

En handler pegede i øvrigt på, at Lundbeck tirsdag offentliggjorde analytikerestimater for fjerde kvartal på sin hjemmeside. De viser blandt andet, at analytikerne nu venter salgsvækst i samtlige år i perioden 2020-2025. Forud for regnskabet for tredje kvartal estimerede analytikerne tilbagegang på toplinjen i 2021.

Teknisk købssignal

Der var onsdag også rift om Ambu, som steg 3,1 pct. til 121 kr. Det er det højeste niveau siden november, og for tekniske analytikere kan de seneste par ugers stigninger ifølge Martin Munk være et købssignal.

»Aktien handles over 200 dages glidende gennemsnitskurs på 117,15 kr. Det er den muligvis definitivt ved at krybe over, og det er for mange et teknisk købssignal,« siger Martin Munk.

Blandt vinderne onsdag var også Vestas, der steg 3,5 pct. til 689 kr. Vindmøllekoncernen annoncerede onsdag en ordre i Sverige på 155 megawatt. Desuden kom konkurrenten General Electric med regnskab, og det sendte konglomeratets aktie kraftigt i vejret med over 7 pct. ved dansk børslukketid.

Flere justeringer

Fra børshusene var der flere justeringer. Novo Nordisk, der steg 1,4 pct. til 414 kr., har fået lagt 30 kr. til kursmålet, så det nu lyder på 445 kr., hos SEB, der på samme tid gentog anbefalingen »køb«.

SEB har desuden fundet anledning til at sænke anbefalingen af aktien i Spar Nord til »sælg« fra »hold«, mens Danske Bank er gået stik modsat og har hævet sin anbefaling til »køb« fra »hold«. Spar Nord-aktien sluttede 1,4 pct. højere i 66,10 kr.

Også Genmab klarede sig pænt og sluttede 2,4 pct. højere i 1555,50 kr., efter at Kempen & Co. løftede kursmålet til 1750 kr. fra 1700 kr. og gentog anbefalingen »køb«.

NNIT under nyt pres

For NNIT bød onsdagen på regnskab for fjerde kvartal, der dog mest af alt var en repetition af de regnskabstal og forventninger, som selskabet i sidste uge offentliggjorde efter at have sendt regnskabstal ud til analytikere ved en fejl.

EBIT-resultatet før særlige poster lød på 80,5 mio. kr. mod 106,2 mio. kr. i det sammenlignelige kvartal, mens nettoresultatet for kvartalet endte på 58,1 mio. kr. mod 84,8 mio. kr. i fjerde kvartal 2018.

Investorerne sendte NNIT-aktien ned med 1,7 pct. til 105,40 kr. Kursreaktionen oven på regnskabstallene i sidste uge var et fald på 14 pct.

/ritzau/FINANS