Onsdagens aktier: Lukkede marginalt lavere efter stille dag

C20-indekset lukkede 0,1 pct. lavere i 456,40. Danske Bank fik nedjusteret anbefalingen fra Goldman Sachs, mens SAS fik godt nyt fra Citigroup. Samtidig var opkøbsrygter om Spanair med til at skubbe fly-aktien højere. Danske Markets nedjusterede Rockwool kursmål, men fastholdt købsanbefalingen.

Danske Bank lukkede 0,1 pct. lavere i kurs 202,3. Banken er fjernet fra Goldman Sachs' "conviction buy", som er listen med aktier, der får en stærk købsanbefaling. Siden årets begyndelse har Danske Bank aktien tabt 19,3 pct. af sin værdi. Generelt er analytikerne i verdens finanshuse enige om, at Danske Bank er et godt køb lige nu. Ifølge data fra Bloomberg anbefaler 16 ud af 22 analytikere et køb i større eller mindre omfang.

SAS steg 3,0 pct. til kurs 69. I Stockholm handles SAS-aktien til 86,8 skr. Ifølge nyhedsbureauet Six giver Citigroup flyselskabet gode ord med på vejen. Anbefalingen på SAS-aktien løftes således til "køb" fra "hold". Dog reduceres kursmålet til 120 skr. fra 175 skr. SAS-aktien har over de seneste måneder oplevet massivt kurspres.

Den spanske rejsekoncern Goupo Marsans byder ifølge det spanske nyhedsbureau Efe på Spanair. Der er dog ikke opgivet nogen pris. SAS betalte 73,5 mio. euro for 21 pct. af aktierne i Spanair for godt tre år siden, hvilket svarer til en værdi på 350 mio. euro (3,3 mia. skr.) for hele Spanair, som nu er helejet af SAS.

Rockwool-aktien, der faldt 3,1 pct. til 1187, er onsdag fortsat presset af negative nyheder fra udlandet, hvilket har fået Danske Markets til at justere sit kursmål på aktien. Nu ser Danske Markets et 12-måneders kursmål på 1500 kr. mod tidligere 1750 kr. Banken anbefaler dog fortsat investorerne at købe Rockwool-aktier.

- Byggematerialeproducenten Kingspan overraskede i går markedet negativt med sin regnskabsmeddelelse, der indeholdt en lavere-end-ventet vækst i 2008. Meddelelsen medførte et kursfald på mere end 20 pct. Vi gentager vores Køb-anbefaling på Rockwool på baggrund af nyheden fra Kingspan, selvom stemningen i den vesteuropæiske byggesektor på kort sigt er negativ på grund af kreditkrisen, højere renter, mindre aktivitet i det private boligbyggeri og udsigten til en koldere vinter end sidste år, skrev Danske Markets.

Forsikringskoncernen Trygvesta, der tabte 0,1 pct. til kurs 393, går ind på markedet for store erhvervskunder i Sverige. Trygvestas Industri division introducerer i løbet af 2008 salg af forsikringerne hertil.

Auriga Industries-selskabet Cheminova har købt halvdelen af den tyske virksomhedsgruppe Stähler for 30 mio. euro. Købet sker for at styrke Cheminovas position i Europa. Auriga faldt 1,0 pct. til kurs 95.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )