Onsdagens aktier: Intet handelsnyt er skidt nyt for Danske Bank

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankerne og især Danske Bank er taberne i fraværet af positivt nyt om udviklingen i handelsforhandlingerne mellem Kina og USA. Heller ikke FLSmidth trives med stilstanden.

Det gør derimod de defensive aktier som bryggerierne, som sammen med GN befolker toppen af C25-indekset, der samlet set falder til 1105,18 eller med 0,4 pct. i forhold til tirsdagens slutniveau.

»Det har været nogle svært oversolgte markeder de seneste par dage, og i og med at der ikke er kommet noget nyt frem i retorikken omkring handelskrigen, så tager vi lige en puster i dag,« lyder beskrivelsen af dagens aktiemarked fra Nikolaj Holmsgaard, som er ansvarlig for aktiehandel i ABG Sundal Collier,.

»Volumen er lav på tværs af det danske indeks, fortsætter han og noterer, at for 16 af C25-selskaberne ligger omsætning onsdag middag under gennemsnittet for 20 dage.«

Pres på rentemarginal

I bunden af indekset taber Danske Bank 2,7 pct. til 104,90 kr., og her er der ifølge Nikolaj Holmsgaard tale om en sektorbaseret udvikling.

»Den har været lidt presset på det seneste af forskellige årsager. Men i dag er det ikke kun Danske Bank. De andre banker er også presset i dag, så det er hele sektoren, der er under pres,« bemærker Nikolaj Holmsgaard.

Han mener, at baggrunden er strukturel - ingen udsigt til rentestigninger og pres på rentemarginalen.

Jyske Bank taber 1,4 pct. til 252,90 kr., og Sydbank mister 1,4 pct. til 123,20 kr.

Vedrørende specifikt Danske Bank skriver Jyllands-Posten onsdag morgen, at et bredt politisk flertal på Christiansborg ønsker nu, at Finanstilsynet og bagmandspolitiet udvider deres undersøgelse af Danske Bank oven på en række nye oplysninger om, at en konto i banken er blevet brugt til mulig momssvindel.

FLSmidth taber 1,4 pct. til 282,50 kr.

»De cykliske aktier er i hvert fald bundet op på handelskrigen,« konstaterer Nikolaj Holmsgaard.

Defensiv top

I toppen kæmper Carlsberg - plus 1,7 pct. til 887,80 kr., GN - plus 2,0 pct. til 320,80 kr. og Royal Unibrew - 1,9 pct. til 494,50 kr. om førstepladsen.

Der er ikke selskabsspecifikt nyt fremme om GN, men for plusserne til bryggerierne ser Nikolaj Holmsgaard en begrundelse i deres defensive karakter.

Nilfisk-overskud under pres

Dagens største regnskab kom før handelsstart fra Nilfisk, og det viste, at den organiske vækst i de første tre kvartaler af 2019 var på 2,8 pct. i den brandede professionelle forretning drevet af de modne markeder i EMEA - Europa, Mellemøsten, Afrika (3,6 pct.) og Americas (3,2 pct.), hvor forretningen i USA oplevede solid vækst. APAC - Asien og Stillehavet - oplevede et skuffende kvartal med negativ vækst på 2,9 pct. trods positive resultater i Kina.

På bundlinjen var overskuddet efter skat på 6,2 mio. euro mod 11,1 mio. euro i første kvartal sidste år. Selskabet fastholder forventningerne til hele året.

Nilfisk falder 3,5 pct. til 249 kr. onsdag middag.

Analytiker-nyt til Norden og NNIT

Norden og NNIT har været gennem analytikermøllen. DNB har hævet kursmålet for rederiets aktie med 20 pct. til 139 kr. Anbefalingen er stadig »køb«, fremgår det af Bloomberg News. Norden stiger 1,9 pct. til 98,35 kr.

For NNIT's vedkommende har Morgan Stanley sænket sit kursmål for aktien, så det nu lyder på 158 kr. fra 175 kr., fremgår det af data fra Bloomberg. Storbanken gentager anbefalingen »undervægt« af aktien, der onsdag middag falder 1,5 pct. til 140,80 kr.

Flere regnskaber på vej

Vestjysk Bank fik et nettooverskud på 72 mio. kr. i første kvartal mod 71 mio. kr. i første kvartal 2018, viser bankens regnskab, der er offentliggjort onsdag morgen. Banken fik basisindtægter på 221 mio. kr., som er et fald på 12 mio. kroner i forhold til første kvartal 2018. Bankaktien mister 10,2 pct. til 2,90 kr.

Lollands Bank kommer også med regnskab i løbet af dagen.

Også Jeudan er aktuel med regnskab for første kvartal af 2019. Ejendomsselskabet opjusterede forventningerne i april til et resultat før kurs- og værdireguleringer - men efter finansielle omkostninger (EBVAT) - i niveauet 680-720 mio. kr.

/ritzau/FINANS