Onsdagens aktier: Genmab var raketten i C20 i lift off

Det var ikke kun den danske astronaut Andreas Mogensen, der foretog et lift off onsdag. Det samme gjorde de danske eliteaktier, hvor især Genmab og TDC tog af som raketter i C20 Cap indekset, som samlet steg med 1,3 pct. til 964,96.

- Det danske marked genvinder - ligesom de øvrige europæiske markeder - noget af det tabte fra tirsdag, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Han påpeger dog, at der generelt bliver handlet i forholdsvist beskedne volumener.

Alligevel var der optimisme at spore onsdag, hvor der blandt andet kom jobrapport fra USA. Tallene skuffede godt nok, men det var dog ikke noget, der påvirkede de positive toner på C20-indekset.

- Markedet lå ganske pænt, så skuffelsen var ikke stor nok, vurderer Mads Zink.

Et andet forhold, som påvirkede aktiemarkederne onsdag var, at olieprisen kom sig lidt efter at være faldet voldsomt tirsdag.

- At olieprisen steg i dag, er ikke positivt for Mærsk. Det er måske forklaringen på, at Mærsk-aktien klarede sig mindre godt end de andre C20-aktier, mener Mads Zink.

A.P. Møller Mærsk A-aktie endte som den eneste i eliteindekset uændret, nemlig i 10.870 kr.

Onsdagens absolutte aktieraket skulle imidlertid findes uden for C20-indekset. Det drejede sig om IC Group, som onsdag morgen kom med årsregnskab.

Godt nok faldt modekoncernens driftsindtjening, men udsigterne til det kommende år er en salgsvækst på 4 pct. samt en EBIT-margin, der stiger til omkring 10 pct. fra 7,8 pct.

- Vi er tilfredse med vores vækst. Vi har Peak som er inde i en omstillingsperiode, og vi har et Tiger of Sweden-lokomotiv, som kører meget stærkt. Vores ikke-kerne forretning forstyrrer dog vores resultat lidt i år, fordi de to små virksomheder har haft et rigtig dårligt år, siger IC-direktør Mads Ryder til Ritzau Finans.

Aktien skød 7,8 pct. i vejret til 180 kr.

I C20-indekset var det Genmab og TDC, der onsdag fløj højest, efter at aktierne var blandt de hårdest ramte, da C20 blev ramt af fald tirsdag.

Genmab blev endvidere hjulpet af, at det amerikanske finanshus Jefferies skruede sit kursmål for selskabet op med 25 pct. til 750 kr. fra tidligere 600 kr.

Onsdag fløj Genmab helt til tops i C20 med et løft på 4,5 pct. til 603 kr.

Også TDC-aktien var på himmeludflugt.

- En del udenlandske investorer købte TDC-aktier fra morgenstunden, og det steg den lidt på. Og så holdt den det rimeligt høje niveau resten af dagen, forklarer Mads Zink.

TDC løftedes med 3,6 pct. til 41,92 kr.

FLSmidth var ligeledes blandt de aktier, der trak C20 i plus med et løft på 1,5 pct. til 254,40 kr. Lundbeckfonden havde købt op i ingeniørkoncernen, hvor ejerandelen var blevet forøget til 5,16 pct., hvilket kategoriserer Lundbeckfonden som storaktionær i selskabet. I alt sidder fonden på godt 2,6 mio. aktier i ingeniørselskabet.

Greenlight Capital er til gengæld ikke længere storaktionær i serviceselskabet ISS, efter at kapitalfonden - gennem forskellige datterafdelinger - har reduceret sin beholdning af ISS-aktier til samlet 4,99 pct.

ISS-aktien steg dog med 1,6 pct. til 230,90 kr. og fulgte dermed det øvrige C20.

GN Store Nord og William Demant Holding var påvirket af nyt fra høreapparatmarkedet i form af årsregnskab fra den unoterede, danske producent Widex. Konkurrenten øgede omsætningen, samtidig med at driftsresultatet steg.

GN-aktien gik imidlertid 0,9 pct. frem til 117,60 kr., ligesom WDH-aktien endte 2,1 pct. højere til 543,50 kr.

I småtingsafdelingen oplyste det lille færøske olieselskab Atlantic Petroleum, at det øgede produktionen en anelse i august. Her blev der pumpet 48.000 tønder olieækvivalenter, eller 1548 per dag, op til selskabet fra de tre felter Chestnut, Ettrick og Blackbird. I juli producerede selskabet 1419 tønder per dag.

Analytikerne hos Nordea skar imidlertid Atlantic-aktiens kursmål med 30 pct.

Aktien i det likviditetspressede selskab dalede med 7,9 pct. til 22,10 kr.

Katja Damkier Hansen tager pulsen på aktiemarkederne