Onsdagens aktier: Frygten og usikkerheden er tilbage på markederne

Frygt og usikkerhed er tilbage i de globale aktiemarkeder. Og på det danske går det - på klassisk vis - hårdt ud over aktierne i det cykliske hjørne - deriblandt Mærsk og DSV, mens en defensiv aktie som Chr. Hansen lægger sig i toppen af markedet, som den eneste aktie i plus.

For de øvrige 24 aktier i det danske C25-indeks er udviklingen negativ, og det samlede indeks indleder dagen med et fald på 1,2 pct. til 1034,12.

Inspirationen kommer fra USA via Asien, som frem til åbningen af de europæiske markeder har vist negative indeks hele horisonten rundt.

Selskab Kurs Ændr. %

Den negative stemning reflekterer usikkerhed skabt af endnu et tweet fra USAs præsident, Donald Trump, som har erklæret sig som »Tariff Man«, der ikke går af vejen for nye toldafgifter, hvis den gældende våbenhvile i handelskrigen mellem USA og Kina ikke munder ud i en aftale, der er tilfredsstillende for USA.

De i forvejen nervøse amerikanske aktiehandlere reagerede på udtalelsen med yderligere aktiefald, og ved lukningen på Wall Street var de toneangivende amerikanske indeks faldet 3,1-3,8 pct.

Især finansaktierne klarede sig skidt som følge af faldet i de amerikanske renter. For Danske Bank indledes dagen med et fald på 2,1 pct. til 130,35 kr.

På det danske aktiemarked rammes Mærsk-aktierne med et tab på 1,9 pct. for B-aktien til 9110 kr., mens DSV falder 1,8 pct. til 507,80 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

Helt i bunden ligger Bavarian-aktien med et fald på 2,5 pct. til 137,50 kr.

I toppen af C25 stiger Chr. Hansen 1,5 pct. til 607,80 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

FÅ SELSKABSSPECIFIKKE NYHEDER

Listen over onsdagens danske selskabsspecifikke handelsinspiration er begrænset.

Ørsted har fået løftet kursmålet af HSBC til 515 kr. fra 500 kr., uden at der er ændret ved købsanbefalingen.

Selskab Kurs Ændr. %

Tirsdag var selskabet i fokus på grund af historier om interesse fra flere sider for elnetselskabet Radius. Energiaktien falder 0,9 pct. til 432,80 kr.

Genmab præsenterede tirsdag på den amerikanske kræftkonference ASH i San Diego positive detaljer fra sit Maia-studie med kræftmidlet Darzalex. Der er ikke tale om ukendte data.

Biotekaktien falder onsdag morgen 1,5 pct. til 998 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

Nordea har sænket sit kursmål for SAS til 17,50 kr. fra 19,59 kr.

Luftfartsselskabet kom tirsdag med et positivt regnskab, men det var ventet, og aktien faldt 9,3 pct. til 14,73 kr., særligt fordi udsigterne for indeværende regnskabsår har skabt nervøsitet hos investorerne. Onsdag falder aktien 4,3 pct. til 14,10 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

Den aktuelle pris for aktien giver fortsat plads til en købsanbefaling fra Nordea.

Onsdagens aktiehandel ventes i øvrigt at være præget af, at de amerikanske finansmarkeder holder lukket på grund af bisættelsen af den tidligere amerikanske præsident Georg H.W. Bush.

/ritzau/FINANS