Onsdagens aktier: FLSmidth topper grønt C25-indeks efter stærke Kina-tal

Endnu et sæt positive nøgletal fra Kina er onsdag med til at sende de danske aktier op, hvor FLSmidth ved middagstid er den mest stigende aktie i det danske eliteindeks, C25.

Samlet går C25-indekset op med 0,1 pct. til indeks 1148,53. Det sker, efter at de kinesiske PMI-tal for servicesektoren i marts steg mere end ventet blandt økonomerne ifølge Bloomberg News.

»Når man ser på dagens tal fra servicesektoren i Kina, så er det overraskende gode tal, i forhold til hvad markedet havde forventet. Og det er den primære årsag til, at vi ser et positivt aktiemarked,« siger Otto Friedrichsen, aktiechef i Formuepleje.

Tidligere på ugen kom der ligeledes positivt nyt fra den kinesiske økonomi, da aktiviteten i landets fremstillingssektor voksede mere end ventet i februar. Også denne overraskelse bragte aktiestigninger med sig.

»De her rigtig stærke tal fra Kina kommer efter en periode, hvor ikke bare de kinesiske tal men også de globale tal har været udfordret. Så man kan sige, at den vækstbekymring, der har domineret i kombination med frygten for stigende renter, er vendt noget med de seneste tal fra Kina,« siger Otto Friedrichsen.

Herhjemme nyder især FLSmidth godt af de positive nyheder fra Kina, i og med at ingeniørvirksomheden er bundet meget op på, hvordan den kinesiske økonomi udvikler sig.

Kina er nemlig storforbruger af råvarer og en vækstmotor i den sammenhæng, og derfor spiller de kinesiske nøgletal ofte en stor rolle for udviklingen i en aktie som FLSmidth.

Onsdag middag stiger FLSmidth-aktien 3,1 pct. til 318,60 kr.

Mærsk stiger trods udbyttebetaling

Kursstigninger er der også til Mærsk-aktierne, hvoraf B-aktien stiger 1,3 pct. eller 116 kr. til 8970 kr. Det sker samme dag, som der fragår et udbytte på 150 kr. per aktie.

Med til at løfte Mærsk-aktien kan være nyheden om, at USA og Kina kan nærme sig en aftale i handelsforhandlingerne, som alt andet lige vil have betydning for transportselskaber som Mærsk, der har størst glæde af global frihandel.

I øvrigt har Mærsk Drilling, der ventes selvstændigt børsnoteret torsdag, sikret sig en treårig australsk kontrakt for boreriggen Mærsk Deliver. Kontraktens værdi beregnes til 300 mio. dollar inklusive udgifter til flytning af riggen.

I bunden af C25-indekset ligger Chr. Hansen-aktien med et fald på 3,7 pct. til 660,40 kr. Ingrediensselskabet leverede onsdag morgen et regnskab for andet kvartal, der ikke helt levede op til markedets forventninger, samtidig med at forventningerne i en af divisionerne justeres nedad.

»De skuffer lidt målt på driftsresultatet, og de nedjusterer forventningerne til den organiske vækst i Natural Colors til 5-7 pct. fra tidligere 6-9 pct.,« siger Jim Søborg Hansen, børsmægler i ABG Sundal Collier.

Chr. Hansens omsætning landede på 283,7 mio. euro i andet kvartal, og overskuddet af primær drift, EBIT, før særlige poster lød på 78,8 mio. euro.

Til sammenligning havde analytikerne set frem til en omsætning på 288 mio. euro og et EBIT-resultat før særlige poster på 81 mio. euro, viser estimater indsamlet af selskabet selv.

Også Pandora har været presset i løbet af onsdagens morgenstund, efter at smykkeselskabet tirsdag aften fortalte, at driftsdirektør Jeremy Schwartz forlader sin post efter bare otte måneder i stolen og kun halvanden måned, efter at Pandora har fundet sig en ny administrerende direktør.

Omkring middagstid er et indledende kursfald for Pandora-aktien imidlertid vendt til et lille plus på 0,4 pct. til 301,10 kr.

/ritzau/FINANS