Onsdagens aktier: FLSmidth og Vestas tog teten frem mod rentemøde

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Det danske C25-indeks blev det meste af onsdagen ført frem af pæne stigninger hos FLSmidth, Vestas og Mærsk, og Lundbeck sneg sig også med i toppen.

Onsdagen var præget af positiv stemning på de europæiske aktiemarkeder, der nød godt af grønne vinde fra øst og vest, hvor de ledende indeks i både Asien og USA var i plus.

Det danske C25-indeks rundede onsdagen af 1,8 pct. højere i indeks 1152,66.

I toppen af indekset endte næsten øverst FLSmidth, der uden videre selskabsnyt trak i front med en stigning på 4,5 pct. til 309,40 kr.

»Der er ingen tvivl om, at vi har haft nogle dage, hvor der har været fart på rotationen mod cykliske aktier. Jeg ser det som et udtryk for en sektorrotation, og det gavner helt klart FLSmidth, og samme tendens gør sig gældende for Mærsk,« vurderer Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier.

Mærsk var onsdag endvidere i positivt analysefokus, efter at tyske Mainfirst løftede sin anbefaling af aktierne i shipping- og logistikselskabet til "outperform" fra "neutral". Mærsks B-aktie steg med 2,3 pct. til 8030 kr.

Blæsende efter kom Vestas med en fremgang på 3,8 pct. til 552 kr., efter at vindmølleproducentens aktie løftet anbefalingen til "køb" fra "neutral" af UBS.

LUNDBECK SNEG SIG MED I TOPPEN

Lundbeck sneg sig i løbet af dagen helt til tops med fremgang på 5,5 pct. til 246,30 kr.

»Jeg opfatter det som en »safe haven«-aktie, hvor der ikke kommer til at ske det store. Det er en af dem, der virkelig har underperformet. Der har både været en sektorrotation, men den kan ses som et udtryk for, at de selskaber, der underperformende mest, er blandt dem, der har størst fremgang siden 1. september,« siger Tue Østergaard.

Markedets store fokuspunkt onsdag var rentemødet hos Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag, hvor der ventes en sænkning af den ledende rente og en pakke med kvantitative lempelser til markedet.

Det kan give mere brændstof til den i forvejen voksende risikovillighed, hvis ECB lever op til forventningerne. Omvendt kan det gå den anden vej igen, hvis meldingerne skuffer.

»Jeg er meget afventende. Der er konsensus om, at renten skal ned, men spørgsmålet er, om de kommer med noget mere, der understøtter aktierne. Det er det, der er på spil,« siger Tue Østergaard.

ROBLON AFLEVEREDE REGNSKAB FOR TREDJE KVARTAL

Den nordjyske industrivirksomhed Roblon præsenterede onsdag en omsætning, der endte lavere, end ledelsen havde sat næsen op efter i årets tredje kvartal.

I tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2018/19 voksede omsætningen til 60,8 mio. kr. fra 48,4 mio. kr.

Fremgangen var særligt båret af forretningsområderne FOC, der omfatter kabelmaterialer og kabelmaskiner, og Composite, der beskæftiger sig med kompositmaterialer til både on- og offshore-industrisegmenter.

Alligevel var omsætningen i perioden ikke helt tilfredstillende for Roblon. Ledelsen havde nemlig forventet en omsætning i niveauet 69 mio. kr. i årets tredje kvartal.

Aktien steg 2,4 pct. til 172 kr.

Selskabet har tidligere på regnskabsåret haft store problemer med vindmølleproducenten Senvion fra Tyskland, som er en større kunde.

Senvion har store finansielle vanskeligheder, og det fik i april Roblon til at nedjustere sine forventninger til hele året, fordi situationen skaber usikkerhed omkring omsætningen og indtjeningen i det danske selskab.

I starten af september indgik Roblon en såkaldt standstill-aftale med Senvion.

/ritzau/FINANS