Onsdagens aktier: FLSmidth falder i rødt C25 efter Trump-tweet

Bedst som investorerne troede, at de for en stund kunne ånde lettet op qua 90 dages pause i handelskrigen mellem USA og Kina, strøg den amerikanske præsident, Donald Trump, atter til tasterne.

På hans foretrukne medie, Twitter, udråbte han sig selv til »Tarrif Man« og bekendtgjorde, at han ikke er bange for at fortsætte toldkrigen.

Det har onsdag blæst røde vinde over verdens finansmarkeder: På tværs af Europa falder de toneangivende børser i Storbritannien, Tyskland og Frankrig med 1,1 til 1,2 pct.

Det danske C25-indeks falder ved middagstid dog kun med 0,2 pct. til 1043,94, hvor særligt mere cykliske aktier som FLSmidth, der falder med 1,3 pct. til 329,60 kr., trækker ned.

Selskab Kurs Ændr. %

»I mandags, hvor vi troede, at det lovede rigtig godt for USA og Kina, var FLSmidth faktisk den aktie, der steg allermest,« siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

»Det er en rigtig cyklisk aktie, så det er ikke overraskende, det er den, som skal den anden vej, når vi får lidt tvivl omkring aftalen.«

Selskab Kurs Ændr. %

Allernederst i det danske eliteindeks er Vestas-aktien at finde med et fald på 1,7 pct. til 494,50 kr. Her har Morgan Stanley lagt 10 pct. til sit kursmål, så det nu lyder på 435 kr., mens anbefalingen stadig er »ligevægt«.

NY AFTALE TIL MÆRSK

Mærsk-aktierne er onsdag at finde i positivt farvand, hvor B-aktien stiger med 0,3 pct. til 9320 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

Maersk Drilling har indgået et samarbejde med et nyetableret olie- og gasefterforskningsselskab ved navn Seapulse. Ifølge aftalen skal Maersk Drilling stille med borerigge og stå for borearbejdet på i alt 12 offshore brønde.

Det er dog hovedsageligt de mere defensive aktier, som klarer sig godt i C25, fortæller Martin Munk. For eksempel GN Store Nord, hvis aktie stiger med 1,4 pct. til 242,70 kr.

»Den har haft en hård medfart på det seneste, som startede, da Bose annoncerede sit indtog på markedet, hvilket udløste et salgspres på både GN og WDH. Så det ligner lidt et rebound og et tilt over mod de lidt mere defensive aktier,« siger han.

Med næsen lige akkurat oven vande ligger Genmab-aktien med et plus på 0,2 pct. til 1014,50 kr. Selskabet præsenterede tirsdag positive detaljer fra sit Maia-studie med kræftmidlet Darzalex på kræftkonferencen ASH i USA.

»Man har åbnet op for det her Maia-studie, som vi jo egentlig godt kendte, men det her bekræfter det. Aktien reagerer ikke så meget, for det var inden for rammerne af det forventede,« vurderer Martin Munk.

OPJUSTERING SENDER CHEMOMETEC TIL TOPS

Uden for det danske eliteindeks bliver Chemometec sendt til vejrs. Selskabets aktiekurs stiger med 8,9 pct. til 86 kr., efter at selskabet har opjusteret forventningerne til årets salg og driftsindtjening.

En betydelig vækst i omsætningen på det amerikansk marked betyder, at Allerød-virksomheden nu ser en omsætning på 146-150 mio. kr. mod tidligere 131-137 mio. kr. Driftsresultat (EBITDA) løftes til 45-50 mio. kr. fra 33-37 mio. kr.

I den anden ende ligger SAS, der tirsdag kom med regnskab. Luftfartsselskabet, hvis aktie falder med 4 pct. til 14,14 kr., har fået skåret 10 pct. af kursmålet hos Nordea. Det er nu 17,50 kr. mod tidligere 19,57 kr. Anbefalingen er stadig "køb".

Selskab Kurs Ændr. %

Pareto Securities har også sænket sit kursmål fra SAS-aktien med små 10 pct. til 19,74 kr. fra 21,89 kr. Anbefalingen er også her fortsat "køb".

Brøndby IF får skåret 5,5 pct. af sin aktiekurs, så den nu lyder på 0,89 kr. Fodboldklubben har annonceret en kapitalforhøjelse, der skal rejse penge til investeringer i blandt andet den nye fanzone og spillertruppen.

/ritzau/FINANS