Onsdagens aktier: FLS tog en for holdet på rød dag

Arkivfoto: Den danske ingeniørkoncern FLSmidth, der er en cyklisk aktie, tog førertrøjen på onsdag i den nedtur, som de finansielle markeder globalt er ude i. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto Erik Hansen

Den danske ingeniørkoncern FLSmidth, der er en cyklisk aktie, tog førertrøjen på onsdag i den nedtur, som de finansielle markeder globalt er ude i.

FLS faldt 6,7 pct. til 265,90 kr. i et C25-indeks, der endte dagen med et samlet fald på 2,6 pct. til indeks 1099,8, og dermed fortsatte tirsdagens deroute, hvor eliteaktierne samlet faldt med 1,1 pct.

Oveni fik FLS indledt dækning af det schweiziske finanshus Credit Suisse med den negative anbefaling »underperform« og et kursmål på 234 kr., viste data fra Bloomberg News.

Investorerne smed fortsat risiko fra sig efter ringe makroøkonomiske data fra USA tirsdag.

»Den negative stemning kom tirsdag eftermiddag klokken 16, da nøgletallet, som tager temperaturen på den amerikanske fremstillingssektor, kom. Det viste et stort fald, hvilket var en meget overraskende nyhed,« siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje, til Ritzau Finans.

»Det er lidt de finansielle markeders akilleshæl. Vi har i løbet af 2019 set en opbremsning i fremstillingssektoren globalt - og nu er den også kommet til USA. Selv om det er en forholdsvis lille sektor, så ses det som et forvarsel på, hvad der kommer til at ske andre steder i økonomien,« siger Otto Friedrichsen.

Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, siger, at ud over de dårlige makrotal, så spøger både brexit og handelskrigen mellem USA og Kina fortsat.

»Og det gør det ganske rødt, hvor alle sektorer falder. Det er »risk-off«, og ingen sektorer går ram forbi,« siger chefhandleren.

»Alle køberne står lidt på sidelinjen. Og med det skuffende ISM-tal spejder vi endnu mere efter nye nøgletal, der enten kan be- eller afkræfte tendensen,« siger Mads Zink.

Med i bunden endte også Genmab, der mistede 5,6 pct. på aktiekursen til 1307 kr. Dagens nyhed om at Danske Markets løftede sit kursmål for aktien til 1650 kr. fra 1570 kr. og fortsat anbefaler »køb«, fik ikke investorerne til at følge det råd.

Ved dansk lukketid gik det røde billede igen på de europæiske aktiemarkeder som på det danske med fald på op til 3,2 pct.

En enkelt aktie trodsede dog udviklingen og steg. Det var Pandora, der i de sidste handler løftede sig og steg med 0,6 pct. til 271,50 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

Hackerproblemer spøgte fortsat hos demant

Høreapparatkoncernen Demant udskød offentliggørelsen af sin periodemeddelelse for tredje kvartal til den 18. november fra oprindeligt planlagt den 7. november.

Udviklingen var ganske udramatisk, lød det fra selskabet selv, men den hang sammen med det hackerangreb, der ramte Demant i starten af september.

Demant fik også sat sit kursmål ned af børshuset Jefferies med 20 kr. til 230 kr. Jefferies' analytikere gentog dog den positive holdning til aktien med anbefalingen »køb«, viste data Bloomberg News.

Aktien faldt 2,4 pct. til 167,95 kr.

Omvendt hævede den amerikanske storbank JPMorgan ifølge Bloomberg News sit kursmål for medicoselskabet Ambus aktie til 127 kr. fra 125 kr. og gentog anbefalingen »overvægt«. Ambu tabte 1,4 pct. til 110,40 kr. onsdag.

Novo Nordisk faldt 2,2 pct. til 338,55 kr. Selskabet oplyste tirsdag, at det har indgået et samarbejde med den digitale platform Noom om at skabe digitale sundhedsløsninger, der skal hjælpe overvægtige med at tabe sig og holde vægten.

Jobrapport fra USA skuffede

Dagens væsentligste makroøkonomiske impuls var fra USA, hvor ADP-jobrapporten for september viste en stigning på 135.000 job i september, hvilket var mindre end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 140.000 job efter en stigning på 157.000 måneden inden. Tallet er blevet nedrevideret fra det tidligere oplyste på 195.000 job.

Jobrapporten ses som en forløber til månedens vigtigste nøgletal - den amerikanske beskæftigelsesrapport for september - som offentliggøres fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk