Onsdagens aktier: FLS og Tryg fortsætter op - Pandora daler til bunds

En lille stigning i det danske C25-indeks fra morgenstunden er ved middagstid udvisket og erstattet med et lille fald, hvor særligt Pandora gør sig bemærket i negativ retning.

Onsdag middag falder det danske eliteindeks med 0,1 pct. til indeks 1138,47.

Det sker i et stille marked, som afventer nyt fra en række nøglebegivenheder, fortæller Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank.

»Vi har haft nogle relativt rolige dage i hvert fald på indeksniveau i et lidt afventende marked frem mod større begivenheder. Nogle af dem kommer i dag. Vi har ECB-møde, som der er en del fokus på, der er også EU-topmøde om en mulig udskydelse af Brexit-datoen, og så er der referat fra det seneste møde i Federal Reserve, og det er tre relativt vigtige begivenheder for markedet.«

»Vi er også inde i en periode, hvor der lidt stilstand efter rigtig flotte stigninger i første kvartal på aktiemarkedet, så der bliver lige trukket luft ind, inden de her begivenheder løber af stablen,« forklarer han.

FLSmidth og Tryg til tops

I toppen af indekset ved middagstid onsdag ligger FLSmidth og Tryg, der begge er omgærdet af positivt nyt.

FLSmidth-aktien stiger 4,7 pct. til 312,90 kr., efter at amerikanske Morgan Stanley har løftet både anbefalingen og kursmålet for aktien.

Anbefalingen er skruet op i positivt terræn til »overvægt« fra tidligere »ligevægt«, mens kursmålet er løftet til 395 kr. fra 352 kr.

»Det er selvfølgelig forklaringen på den bevægelse. Når en spiller som Morgan Stanley kommer med en opjustering af FLS, får det bare stor markedsindflydelse,« siger Martin Munk.

Pæn fremgang er der ligeledes til Tryg-aktien, som stiger 2,2 pct. til 191,20 kr., efter at selskabet tidligere på dagen har leveret regnskab for første kvartal.

»Regnskabet overraskede til den gode side. Især investeringsresultatet kom ud bedre end ventet, selv om der i forvejen var en forventning om, at det ville komme stærkt ud. Og så var selve driften også bedre end ventet på toplinjen.«

»Alt i alt et godt regnskab, hvor vi vurderer, at estimaterne nok skal op med en 2-3 pct., og det passer også meget godt med, at det er den bevægelse, aktien har oven på regnskabet,« siger Martin Munk.

Tryg leverede i første kvartal et investeringsresultat på 353 mio. kr. mod ventet 214 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater fra Tryg selv. I første kvartal sidste år gav posten blot 9 mio. kr.

Det slog også igennem på de nedre regnskabslinjer, hvor både resultatet før og efter skat var noget stærkere end ventet.

Bruttopræmieindtægterne steg til 5228 mio. kr. mod ventet 5131 mio. kr., mens det forsikringstekniske nøgletal combined ratio, der er et udtryk for erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægterne, landede helt som ventet.

Pandora glider

I den modsatte ende af C25 finder man ved middagstid smykkeselskabet Pandoras aktie, der falder 3,7 pct. til 271,40 kr.

For Pandora-aktien gælder det, at svenske SEB har pillet lidt af glansen af bankens kursmål for aktien, så det nu lyder på 235 kr. mod tidligere 275 kr. Anbefalingen er fortsat »sælg«.

»Det kan godt være en medvirkende årsag til det (faldet, red.), for der er den lidt specielle situation, at hos SEB er det Pandoras tidligere chef for investor relations, Magnus Thorstholm Jensen, som har dækningen af selskabet. Så jeg tror, at markedet har en tendens til at lytte til SEB, når de kommer med den type meldinger,« vurderer Martin Munk.

Lidt nyt er der onsdag også om Carlsberg. Carlsberg Danmark har nemlig indgået en kæmpeaftale med den fremadstormende barkoncern Rekom, der står bag mere end 90 forretninger og barer spredt over Danmark, og som ekspanderer også i Norge og Finland.

Carlsberg-aktien falder onsdag middag 0,1 pct. til 847,40 kr.

/ritzau/FINANS