Onsdagens aktier: Dukkert til Drilling i negativt marked

Maersk Drilling trækker negativ opmærksomhed i den indledende handel i onsdagens aktiemarked, efter at det unge selskab før åbningen har fremlagt sin periodemeddelelse for tredje kvartal.

Den viser, at selskabet havde en omsætning på 294 mio. dollar i kvartalet mod en omsætning kvartalet før på 315 mio. dollar. Trods tilbagegangen er toplinjen lidt bedre end ventet blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Maersk Drilling, der også kendes under det mere formelle navn The Drilling Company of 1972, fastholder sine forventninger om et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på cirka 400 mio. dollar for hele 2019.

Selskabet blev børsnoteret i begyndelsen af april og debuterede med en pris på 572 kr. per aktie. Siden er aktien faldet til 410 kr. med et lavpunkt i begyndelsen af oktober i 350 kr. Onsdag søger aktien mod bunden af C25 med et minus på 0,6 pct. til 407,40 kr. i den indledende handel.

Spejder efter handelsnyt

Det samlede eliteindeks, C25, ligger kort efter åbningen 0,2 pct. lavere i 1221,50 i et marked, der fortsat spejder efter nyt fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

USA's præsident, Donald Trump, ser optimistisk på muligheden for at lukke en aftale inden for kort tid, men samme Trump påpeger samtidig USA's støtte til demonstranterne i Hongkong, og der gavner ikke forhandlingsklimaet.

Fra kinesisk side henvises til forhandlingskontakter på højt plan omfattende den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin og den kinesiske vicepremierminister Liu He.

I tirsdagens amerikanske aktiehandel og i Fjernøsten onsdag morgen har udtalelserne givet anledning til lidt større risikovillighed med friske indeksrekorder i New York og overvejende grønne indeks i Asien bortset fra de kinesiske.

Debut-regnskab fra NTG

Selskabsspecifikt er også et andet af børsens unge selskaber - NTG - parat med regnskabstal i løbet af dagen. Transportselskabet, der kom på børsen i begyndelsen af oktober via opkøb af Neurosearchs tomme børsskal, venter for 2019 en omsætning i niveauet 5000-5500 mio. kr. samt et driftsresultat før særlige poster i niveauet 200-215 mio. kr.

Transportaktien indleder onsdagen med en uændret pris på 88 kr. per aktie.

Også Nordic Shipholding har før åbningen præsenteret sit regnskab for tredje kvartal, som resulterede i et driftsunderskud på EBITDA-niveau på 1,03 mio. dollar mod et underskud i samme periode sidste år på 1,2 mio. dollar. Underskuddet før skat blev 3,4 mio. dollar mod 9,0 mio. dollar i underskud i tredje kvartal sidste år. Selskabet indsnævrer forventningerne til hele årets underskud før skat til 3-5 mio. dollar fra 3-6 mio. dollar. Aktien er endnu ikke handlet.

Blandt C25-selskaberne har DSV Panalpina, der løftes 0,3 pct. til 756,60 kr. og dermed i rekord, fået løftet kursmålet hos Berenberg til 830 kr. fra 700 kr. Anbefalingen er fortsat "køb" af aktien, som analysehuset ser et kurspotentiale for på omkring 10 pct. Det fremgår af Bloomberg News.

I toppen af C25 stiger FLSmidth 1,0 pct. til 256 kr. uden selskabsspecifikt nyt

/ritzau/FINANS