Onsdagens aktier: DSV i bund og Genmab i top i negativt C25

Efter syv dages fremgang for det danske aktiemarked er eliteindekset C25 onsdag åbnet 0,4 pct. lavere i 1134,75.

I bunden af indekset ligger DSV, som lider under en sænket anbefaling af aktien fra et af de store finanshuse, mens Genmab er en af få positive undtagelser efter opløftende salgstal for Darzalex i USA.

Den overordnede negative tendens var ventet, efter at investorerne tirsdag aften i USA reagerede negativt på modsatrettede meldinger i handelskrigen mellem USA og Kina.

»Forvirrende meldinger fra handelsforhandlingerne gav investorerne gummiben i går i USA. En ellers god start endte dermed i en kedelig uafgjort, hvor aktierne i USA sluttede uændrede.«

»Stemningen blev ikke bedre af, at Fedex meldte om en svækket global vækst, og Samsung ser et vanskeligt år forude,« skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank i en kommentar.

Det forlød tirsdag aften, at Kina er ved at trække nogle indrømmelser i forhandlingerne med USA tilbage, efter at de ikke har kunnet få garanti for, at Trump vil sænke tolden på kinesiske varer, når man har indgået en aftale.

På den positive side skrev Wall Street Journal, at parterne skulle være tæt på en aftale.

Ud over nyt om handelsforhandlingerne mellem USA og Kina har markedet onsdag fokus på resultatet af det todages rentemøde, som den amerikanske centralbank indledte tirsdag. Resultatet offentliggøres dog først kl. 19 dansk tid, og det vil formentlig betyde, at mange investorer vil forholde sig afventende frem til da.

DSV mister købsanbefaling

De seneste skriverier om handelsforhandlingerne giver fokus på selskaber som Mærsk og DSV på grund af deres eksponering mod samhandel i verdensøkonomien.

Dertil kommer, at storbanken HSBC har valgt at rykke anbefalingen af aktien i DSV ned til »hold« fra tidligere »køb«. Kursmålet er samtidig skåret en femmer til 620 kr., fremgår det af Bloomberg News. DSV-aktien falder fra dagens start 2,1 pct. til 550,80 kr.

Fra Mærsk er der kommet en melding om, at selskabet har solgt sine resterende aktier i olieselskabet Total for 884 mio. euro.

Mærsk B falder fra åbningen 0,7 pct. til 8910 kr.

Genmabs amerikanske salg af kræftmidlet Darzalex viste underliggende en god udvikling i februar. Det bemærker senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank, efter at data fra det amerikanske analysehus Symphony Health Solutions har vist, at Darzalex har solgt for 126,8 mio. dollar i USA i februar mod 131,3 mio. dollar i januar.

Salget i februar er noget bedre end Sydbanks estimat, som ventede et salg for 122,3 mio. dollar.

»Vi bemærker i forbindelse med salget i februar i forhold til januar, at der er to »klinikdage« (arbejdsdage, red.) færre i februar i forhold til i januar. Korrigeret for de færre klinikdage viser Darzalez en underliggende fremgang på 7 pct. i februar i forhold til januar, hvilket vi anser som stærkt,« skriver Søren Løntoft Hansen i en kommentar.

Genmab ligger 1,1 pct. højere i 1129,50 kr.

Der er analysenyt om Danske Bank fra SEB, som efter tirsdagens udbyttebetaling på 8,5 kr. har sænket kursmålet for aktien til 145 kr. fra 153 kr. På samme tid fastholder SEB anbefalingen "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Onsdag morgen ligger Danske Banks aktie 0,2 pct. højere i 126,90 kr. efter et fald på 5,6 pct. - eller 7,55 kr. - tirsdag, da aktien første gang handlede uden retten til 2018-udbyttet.

Credit Suisse har skåret tæt på 10 pct. af sit kursmål for G4S-aktien. Det lyder nu på 19,60 kr. mod tidligere 21,59 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Storbanken gentager sin anbefaling "outperform" for aktien i sikkerhedskoncernen, der onsdag er åbnet 1 pct. lavere i 16,93 kr.

Shortposition i B&O

Den amerikanske hedgefond GMT Capital har etableret en kortposition i aktien i Bang & Olufsen svarende til 0,6 pct. af aktiekapitalen i audio- og lydselskabet. Det fremgår af en meddelelse fra Finanstilsynet tirsdag aften.

B&O's aktie falder 0,8 pct. til 88,80 kr.

I samme boldgade er det endvidere blevet oplyst, at den amerikanske kapitalfond Voleon Capital Management har skruet op for sit sats på kursfald i Zealand Pharma-aktien. Den har øget sin såkaldte shortposition i selskabet til 0,70 pct. af den samlede aktiekapital fra tidligere 0,62 pct.

Zealand Pharma ligger 1,9 pct. lavere i 104,60 kr.

/ritzau/FINANS