Onsdagens aktier: Defensive aktier holdt eliteindekset i plus

(ARKIV) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske aktiemarked satte sidst på onsdagen en større stigning over styr, men formåede efter en kortvarig dukkert til negativt terræn dog at komme sig for at lukke lidt højere.

Defensive aktier som Lundbeck og Ambu vægtede tungere end fald i nogle af de cykliske aktier som FLSmidth og Mærsk og hævede det danske eliteindeks med 0,5 pct. til 1104,65.

At højere niveauer fra tidligere på dagen ikke kunne fastholdes skal ses i lyset af en negativ drejning for de amerikanske aktier, som ifølge aktiestrateg Otto Friedrichsen fra Formuepleje var påvirket en stribe tweets fra den amerikanske præsident, Donald Trump.

Række af tweets fra Trump

Trump kritiserede atter den amerikanske centralbank for ikke at føre en tilstrækkelig lempelig pengepolitik

»Han pointerer, at det ikke er Kina, der er problemet, det er den amerikanske centralbank, som han gerne ser sænke renten yderligere og kraftigere, end de har gjort tidligere,« siger Otto Friedrichsen.

Aktiestrategen mener, at tweetet skal ses i sammenhæng med handelsforhandlingerne, og at Trump indirekte indikerer, at han forventer, at Kina kommer med udspil, der kan ramme handelsforhandlingerne.

»Det skal ses som led i hans forhandlingsteknik blandt andet i forhold til Kina, at han forbereder centralbanken på, at de skal være klar til at reagere,« siger Otto Friedrichsen.

Herhjemme fik markedet dog afværget det pres, der ramte markedet ud på eftermiddagen, om end toppen af stigningerne i C25 blev taget af. Her nød indekset godt af bidraget fra flere af de defensive aktier.

Løftede kursmål

Lundbeck toppede i indekset med et plus på 2,9 pct. til 267 kr., efter at norske DNB løftede anbefalingen af aktien til »hold« fra »sælg«, og kursmålet til 270 kr. fra 260 kr.

Imens kunne Ambu glæde sig over et kursmålsløft til 122 kr. fra 114 kr. fra amerikanske JPMorgan og en stigning i aktiekursen på 2,2 pct. til 101,90 kr.

Ørsted lå også godt i feltet med en stigning på 2,6 pct. til 642,40 kr., og Vestas steg 1,3 pct. til 550,20 kr.

Mærsk-aktierne og FLSmidth, som var hårdt ramt fredag og mandag under handelstumulten, havde det fortsat svært.

Mærsks B-aktie endte 0,2 pct. lavere i 7020 kr. efter et samlet fald på næsten 10 pct. fredag og mandag - før en lille fremgang på 0,8 pct. tirsdag.

Imens dykkede FLSmidth med 1,3 pct. til 245,40 kr., selv om selskabet kunne berette om en ordre på 200 mio. kr. til et kinesisk mineselskab i Serbien. De seneste fire dage er den cykliske FLS-aktie faldet samlet ca.12 pct. som følge af bekymringerne for den globale vækst.

Solide bankregnskaber

Ringkjøbing Landbobank kom forud for børsåbningen med sit regnskab for andet kvartal, og det vidnede om fremgang på både top- og bundlinjen.

Banken sigter nu mod at nå toppen af forventningerne om et basisresultat i niveauet 950-1150 mio. kr. samt et resultat før skat i niveauet 900-1200 mio. kr. i hele 2019, fremgår det af regnskabet.

Ringkjøbing Landbobanks aktie faldt 3,9 pct. til 427,50 kr.

Der kom også regnskab fra Djurslands Bank, som kunne fremvise sit bedste halvårsresultat nogensinde. Det var også baggrunden for, at banken i midten af juli opjusterede forventningerne.

Aktien i Djurslands Bank steg 2,5 pct. til 250 kr.

Parkens fodboldklub, FC København, tog tirsdag et stort skridt mod gruppespillet i Champions League. I en larmende og medlevende kulisse i Beograd fik det danske mesterhold 1-1 mod Røde Stjerne i det første af to opgør mellem de to klubber.

Parkens aktie steg 0,9 pct. til 116,50 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, ritzaufinans.dk