Onsdagens aktier: Danske Bank til top, mens Novo faldt

 

C20-indekset steg for femte dag i træk med Danske Bank som største drivkraft efter godt nyt fra Goldman Sachs. Novo Nordisk trak dog i håndbremsen, og sørgede med et betydeligt fald for at eliteindekset ikke fløj til himmels. C20-indekset lukkede 0,68 pct. højere i 495,83.

 

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs ser med positive øjne på Danske Bank, som er Danmarks største bank. Goldman Sachs vurderer, at Danske Bank er en overbevisende god købsmulighed. Yderligere er bank-aktien tilføjet på investeringsbankens såkaldte "conviction buy list", hvilket er en liste over de mest overbevisende købsmuligheder. Danske Bank får kursmålet 293 kr. pr. aktie, mens Goldman Sachs ser mulighed for en "upside" på 28 pct. i forhold til kursmålet. Fortsat stærk vækst i Norge og Sverige ligger blandt andet til grund for vurderingen. Det var god læsning for de hårdt prøvede Danske Bank-investorer, der sendte aktien 3,5 pct. højere i kurs 239,3.

 

Novo Nordisk faldt 2,1 pct. til kurs 605, hvilket var det største fald i C20-regi. Det skete efter tirsdagens fremgang på 2,5 pct.

 

Novozymes, der stod for tirsdagens største stigning på 5,3 pct., kom lidt ned på jorden efter de sidste dages stærke fremgang. Novozymes lukkede 0,3 pct. lavere i kurs 677.

 

- Det er den aktuelle fokus på bioethanol og udsigterne til, at de danske olieselskaber fra 2008 vil tilsætte bioethanol til benzin og diesel, der driver aktien (Novozymes red.). Vi maner til en vis grad af forsigtighed med aktien, da potentialet fra bioethanol kortsigtet synes lidt overvurderet, skrev Nordea i en markedskommentar.

 

For fjerde år i træk var der i 2006 overskud i forsikringsdriften i Danmarks forsikringsselskaber oplyser Forsikring og Pension. Trygvesta steg 0,5 pct. til kurs 435, mens Topdanmark lukkede 0,5 pct. højere i kurs 940.

 

Carlsberg faldt 0,7 pct. i kurs 667, selvom finanshuset Merrill Lynch vurderer, at Carlsbergs spekulative link til den britiske partner Scottish & Newcastle er uundgåeligt. Finanshuset vurderer, at begge bryggerier er udsat på de europæiske markeder, hvor væksten er lav, og at en eventuel fusion vil give betydelige synergieffekter.

 

A.P. Møller - Mærsks B-aktie lukkede 0,7 pct. højere i kurs 68.000. Lindøværftet solgte onsdag det tyske værft Volkswerft Stralsund til Hegemann Gruppen. Salget var allerede oppe i den tyske presse for to uger siden. APM kommenterede ikke salgsprisen.

 

Nordicom lukkede 3,4 pct. højere i kurs 884 efter rygter om at selskabet vil lide samme skæbne som Keops, der i sidste uge modtog opkøbstilbud fra den islandske storaktionær Stodir, der ligeledes er storaktionær i Nordicom.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )