Onsdagens aktier: Chr. Hansen og GN førte an i defensiv aktiefest

Rundtosset aktiemarked ender mandag i største stigning Det danske aktieindeks C20 Cap lukkede mandag med en stigning på 5, 1 i kurs 952. Det er den største stigning på en enkelt dag, siden indekset åbnede i 2013.Sr RB 15.02.2016 kl.17.05 Arkivfoto: ARKIVFOTO af aktiehandel i Nordea- - Se RB 08-02-2016 17:39.Danske aktier tager historisk stort fald. Det danske C20 Cap indeks tager dramatisk fald på ugens første dag. Panikagtige scener, siger analytiker. Det danske C20 Cap indeks lukker med det største endagsfald i indeksets historie på 5, 4 procent i kurs 904, 79. (Foto: Christian Als/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Udsigten til en fortsat lempelig pengepolitik i Europa var onsdag med til at skabe god stemning på det danske aktiemarked, hvor defensive aktier som Chr. Hansen og Demant førte an i stigningerne.

Samlet gik det danske eliteindeks, C25, op med 1,3 pct. til indeks 1159,66. Det var derved fjerde dag i træk med stigninger til indekset. Før børsåbning så det ud fra futureshandlen ellers ikke ud til, at det skulle gå hen og blive endnu en positiv dag.

- Det lignede ikke, at det skulle blive til noget vildt positivt. Tværtimod var der igen lidt skrupler om global økonomi og lidt svage nøgletal. Men jeg forestiller mig, at det kan være udpegningen af Lagarde som ny chef for ECB, der kan have været med til at skabe positiv stemning, vurderer senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

Franskmanden Christine Lagarde, der er nuværende chef for Den Internationale Valutafond (IMF), vurderes af flere til at ville fortsætte den dueagtige - eller mere bløde pengepolitik - som den øjeblikkelige ECB-chef, Mario Draghi, har været fortaler for.

Ender Lagarde med til at blive valgt som ny ECB-chef, er der derved mulighed for lave renter et godt stykke tid endnu.

- Det gør, at man kigger efter alternativer - og det er aktier. I dag er det særligt de defensive aktier, der trækker godt, noterer Martin Munk.

APPETIT PÅ DE DEFENSIVE

For hverken Chr. Hansen eller Demant var der umiddelbare selskabsnyheder til at understøtte kursstigningerne, der endte med at blive på henholdsvis 3,9 pct. til 655,20 kr. og 3,8 pct. til 213,90 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

Selskab Kurs Ændr. %

Også Coloplast, der kategoriseres som en defensiv aktier, havde en god dag uden umiddelbare nyheder. Aktien steg med 3,5 pct. til 798,40 kr., hvilket var det højeste lukkeniveau nogensinde.

Carlsberg endte med at stige 2,9 pct. til 918,80 kr., og her var der en forklaring til stigningen. For selv om Goldman Sachs ifølge Bloomberg News har gentaget sin "sælg"-anbefaling af aktien, så har finanskæmpen skruet sit kursmål for aktien op til 730 kr. fra 690 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

ISS fik ligeledes ændret på sit kursmål, da banken Exane BNP Paribas har sænket det til 155 kr. fra 165 kr. uden at ændre ved den negative anbefaling "underperform", fremgår det af Bloomberg News. ISS-aktien reagerede ved at falde 2,8 pct. til 195,60 kr.

DRILLING BLANDT FÅ FALDENDE

Maersk Drilling, som på børsen går under navnet The Drilling Company of 1972, var en af de få andre få faldende aktier på den danske børs, hvor boreselskabets aktie røg ned med 2,1 pct. til 497,60 kr.

Kursfaldet til Maersk Drilling kunne skyldes tirsdagens store fald i olieprisen, selv om organisationen af olieeksporterende lande, Opec, vil fortsætte sine nedskæringer i olieproduktionen de næste ni måneder.

Endelig meddelte NNIT, at smykkeselskabet Pandora sandsynligvis vil opsige sin aftale med it-selskabet før udløb af aftalen i april 2021. Blandt andet som en konsekvens deraf vurderer NNIT, at det på nuværende tidspunkt ikke er sandsynligt, at de langsigtede finansielle mål for omsætningsvækst og overskudsgrad vil blive mødt i 2020.

Selskab Kurs Ændr. %

- I lyset af dette har bestyrelsen påbegyndt en gennemgang af de finansielle implikationer for perioden 2020 til 2022 inklusive en kostreduktionsplan. Konklusionen af denne gennemgang vil blive kommunikeret i forbindelse med offentliggørelsen af resultatet for de første seks måneder af 2019 i august, skriver NNIT i en meddelelse.

NNIT-aktien endte 0,3 pct. lavere i 122,20 kr., samtidig med at Pandora-aktien sluttede 1,7 pct. højere i 243 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk