Onsdagens aktier: Chr. Hansen klatrede til rekord efter regnskab

Foto: Ida Marie Odgaard.
Læs mere
Fold sammen

Et imponerende regnskab løftede Chr. Hansen-aktien til en klar topplads i C20 og en ny kursrekord, mens stemningen var blandet i resten af aktiemarkedet onsdag.

Eliteindekset C20 Cap sluttede dagen med en fremgang på 0,5 pct. til 1160,67, og dermed klarede de danske aktier sig lidt bedre end resten af Europa, hvor udsvingene var tæt på ikke-eksisterende. Investorerne tog det roligt, blandt andet i venten på reaktionerne på Nordkoreas missiltest samt aftenens mødereferat fra USA's centralbank.

CHR. HANSEN STEG OG STEG

Chr. Hansen var dog et populært papir hele dagen, efter at selskabets regnskab viste bedre end ventet momentum i månederne marts til maj, det tredje kvartal af regnskabsåret, hvor både væksten og driftsoverskuddet var bedre end ventet i markedet.

Toplinjen voksede med 10 pct. på organisk basis, hvilket var en del pænere end de 8,6 pct., der var ventet ifølge Ritzau Estimates. Oveni leverede selskabet en EBIT-margin på 29,3 pct. mod konsensus om 28,5 pct. samt et løft af den nedre del af forventningerne til væksten i hele regnskabsåret.

»Chr. Hansen er et af de selskaber, der er priset højst på det danske marked, så hver gang, de kommer med regnskab, er de virkelig til eksamen for ikke at skuffe investorerne. Men næsten hver gang opfører selskabet sig som en 12-tals-student med regnskaber, der overgår forventningerne på alle parametre. Det gør dagens regnskab også,« siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank om regnskabet.

I aktiemarkedet blev de pæne tal takseret til en kursfremgang på 6,3 pct. til lukkekorden 504,50 kr. og en klar topplads i C20.

Efter ingredienskoncernen fulgte Pandora, Lundbeck og Vestas med stigninger på henholdsvis 2,7, 1,9 og 1,1 pct. - uden at der dog var selskabsspecifikt nyt ude om de aktier.

Bundplaceringen blev indtaget af A.P. Møller-Mærsk, der blandt andet blev presset af en klar nedtur i olieprisen, der dykkede med omkring 3 pct. i forhold til tirsdag. Samtidig er der begyndt at komme bud på, hvad sidste uges hackerangreb vil koste Mærsk i tabt indtjening.

Mærsk B-aktien faldt 0,6 pct. til 13.130 kr.

OPKØBSLYST I BETALINGSBRANCHEN

Uden for C20 var der fortsat fokus på Nets, efter at det i weekenden kom frem, at kapitalfonde har vist interesse for at købe selskabet af børsen. Onsdag var der en stor handel i branchen, da engelske Worldpay tog imod et købstilbud fra amerikanske Vantiv. Det kan ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet øge sandsynligheden for et køb af Nets.

Efter store stigninger mandag og tirsdag, der for første gang sendte Nets-aktien over noteringskursen på 150 kr., tog aktien det lidt roligere onsdag og lukkede 0,1 pct. højere i 147,60 kr.

Tryg faldt tilbage, da forsikringsselskabet er inde i en upopulær periode blandt analytikerne. SEB, Citi og Carnegie har alle sænket deres anbefalinger af Tryg-aktien, som onsdag faldt 2,6 pct. til 140,30 kr.

Københavns Lufthavne var under fornyet pres, efter at regeringen denne uge har fremlagt en plan for en national luftfartsstrategi, som vil betyde lavere afgifter for flyselskaberne og kan presse lufthavnens indtjening. Aktien faldt 2,2 pct. til 5025 kr., hvilket var tredje dag i træk med markante dyk, og tidligere onsdag var det første gang i år, at en aktie i lufthavnen kunne købes til under 5000 kr.

Neurosearch opjusterede forventningerne og regner nu med et mindre underskud efter salget af de tilbageværende rettigheder i prækliniske og kliniske aktiver til Saniona. Aktien steg 2,7 pct. til 3,49 kr. under svag handel.

Et andet biotekselskab, Onxeo, fik positive resultater ved forsøg med midlet Asidna mod hudkræft. Også andre kræftformer viser effekt ved brug af midlet. Onxeo steg 3,6 pct. til 32 kr.

/ritzau/FINANS