Onsdagens aktier: Chr. Hansen fordømt til dybet i sektorroterende marked

(ARKIVFOTO)  (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Et skuffende regnskab for første kvartal sendte Chr. Hansen til bunds i det danske eliteindeks, og ved middagstid onsdag er historien ikke anderledes.

Aktien bliver fordømt til det blodrøde dyb med et fald på 6,6 pct. til 496,70 kr. i et ellers roligt C25-indeks, der stiger 0,6 pct. til 1262,42.

»Overordnet set er det små bevægelser, og det er på trods af en skuffelse fra Chr. Hansen. Det er nok ikke så meget første kvartal, der gør udfaldet, men mere at selskabet skærer i de langsigtede forventninger og mål.«

»Det er klart en skuffelse for markedet,« siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver ved Jyske Bank.

Ingredienskoncernen skrottede med regnskabet sine langsigtede målsætninger fra 2018 og erstattede dem med nye midlertidige mål frem mod 2024/25, imens selskabet også nedpræciserede vækstskønnet for hele året til 4-6 pct. fra tidligere 4-8 pct.

EBIT-marginen ventes uændret at lande på 29,5 pct.

Der lægges der op til en »midt til høj« encifret organisk vækst mod de tidligere forventninger om en høj encifret vækst (8-10 pct., red.) frem mod 2021/22.

Forventningerne kan også komme til at farve aktien onsdag, lyder det fra senioraktierådgiveren, der hæfter sig ved at analytikeren nu skal ændre deres estimater.

»Jeg forestiller mig, at den negative stemning fortsat vil være omkring aktien. Der bliver nogle nedjusteringer på baggrund af det her. Det er jeg ret sikker på,« siger Martin Munk.

I toppen af C25-indekset er sundhedsaktierne Lundbeck, Ambu og Novo Nordisk plantet i grønt med Lundbeck som højdespringer med en stigning på 3,1 pct. til 274,40 kr onsdag middag.

»Det lader til at man skifter lidt om i dag. Der er tegn på sektorrotation fra de cykliske aktier til de mere defensive aktier, der så klarer sig bedre,« siger han.

Det er efterfulgt af Ambu, der stiger 1,8 pct. til 111 kr. og Novo Nordisk med en stigning på 1,8 pct. til 405,65 kr

Børsen skriver onsdag, at Novo Nordisk på den årlige J.P. Morgan-konference har annonceret, at analyser af data fra forsøg med Victoza viser, at GLP-1-midlet udsætter tidspunktet for demens.

ISS HÆVES AF GOLDMAN

ISS, der stiger 1,4 pct. til 171,05, har fået løftet sit kursmål med 12,5 pct. til 180 kr. af den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Anbefalingen er stadig neutral. Det fremgik tirsdag efter dansk børslukketid af Bloomberg News.

Pandora var tirsdag den klart mest stigende i C25-regi - blandt andet hjulpet af et forhøjet kursmål til 380 kr. fra Kepler.

Mens Kepler forhøjede sit kursmål, øgede Melvin Capital Management LP sit sats på kursfald i aktien til en position, der svarer til 2,69 pct. af aktiekapitalen mod tidligere 2,56 pct.

Det er dog stadig mindre end i starten af november, da hedgefondens short-position toppede på 3,02 pct. Pandora er åbnet med en gevinst på 0,6 pct. til 3563,30 kr.

NETCOMPANY OG ÖSSUR SÆNKES

Netcompany er efter en pæn kursudvikling kommet op i et leje, som tilsyneladende ikke længere kan retfærdiggøre en hold-anbefaling hos ABG Sundal Collier.

Tirsdag sænkede ABG anbefalingen af aktien til sælg fra hold, mens kursmålet er uændret 276 kr. Netcompany falder 2,7 pct. til 314 kr. onsdag middag.

Også Össur må se tilliden til den fremtidige kursudvikling dale. Nordea har sænket sin anbefaling til »sælg« fra »hold«, efter at den islandske proteseproducent nedjusterede forventningerne tirsdag.

Aktien falder 3,8 pct. til 48,10 kr. oven i et fald på 11 pct. tirsdag.

A.P. Møller - Mærsk, der falder 1,1 pct. til 8900 kr., er efter et par stille år igen klar til opkøb.

Det skriver Finans i en artikel, hvori topchef Søren Skou forudser, at man i de kommende kvartaler og år vil se, at Mærsk er aktiv på opkøbssiden inden for logistik og services.

/ritzau/FINANS