Onsdagens aktier: Banker røg til tops mens høreapparater sank

Der var særligt medvind til bankaktierne onsdag, mens høreapparatsselskaberne til gengæld endte i bunden af det danske C25-indeks, som endte dagen med et fald på 0,4 pct. til indeks 1118,00.

Blandt de bedst præsenterende aktier i det danske eliteindeks onsdag var Sydbank og Jyske Bank, som blev trukket op af udmeldinger fra Den Europæiske Centralbank, ECB, og chefen, Mario Draghi, tidligere på dagen.

»Mario Draghi var ude at indikere, at ECB vil prøve at understøtte bankerne lidt i form af det negative rentemiljø, vi har derude. Det var med til at løfte stemningen i banksektoren i Europa - også herhjemme på det danske marked, hvor man kan se en outperformance i de danske banker,« siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler i Sydbank, til Ritzau Finans.

»I front ligger Jyske Bank, som selvfølgelig nyder godt af meldingerne fra Draghi, men som også tirsdag aften kom med den annoncering, at banken dropper udbytte og kører aktietilbagekøb i stedet for,« tilføjer han.

Jyske Bank annoncerede onsdag, at banken i perioden 1. april til den 28. juni vil opkøbe egne aktier for op til 500 mio. kr.

Det sker, efter at en aktionær på generalforsamlingen tirsdag fik opbakning til et forslag om at sløjfe udbetaling af udbytte for 2018 med henblik på i stedet at købe egne aktier. Jyske Banks nedstemte udbytte udgjorde i alt cirka 520 mio. kr. svarende til 6,12 kr. per aktie.

Selskabets aktie endte onsdag med en stigning på 2,3 pct. til 252,00 kr.

Sydbank-aktien vandt 1,9 pct. til 136,60 kr.

I den mere kedelige ende af det danske eliteindeks landede GN og Demant. GN tabte 5,2 pct. til 301,50 kr., og Demant faldt med 2,7 pct. til 200,40 kr.

Årsagen skal angiveligt være en negativ sektorrapport fra Morgan Stanley. Største nettosælger i begge aktier var onsdag anonyme børshuse, hvilket som regel dækker over udenlandske investorer.

Også Lundbeck endte dagen med fald. Aktien dykkede 3,5 pct. til 284,30 kr. på en dag, hvor der fragik udbytte på 12 kr. i aktien.

BALLADEN OM B&O FORTSATTE

Uden for C25-indekset optog Bang & Olufsen for anden dag i træk investorerne.

Selskabets aktie endte dagen med et fald på 1,8 pct. til 58,90 kr. efter et markant fald tirsdag, hvor selskabet fik barberet 26,3 pct. af sin markedsværdi, svarende til omkring 924 mio. kr., efter at det natten til tirsdag måtte nedjustere sine forventninger til resultaterne i regnskabsåret 2018/2019.

»Der er nogle analytikere, som har tilpasset deres targets af B&O markant oven på B&O's meldinger i går. Det er nu ikke, fordi aktien gør det helt store væsen af sig i markedet i dag, men den er stadig et stort samtaleemne efter gårsdagens massive fald,« siger Christian Thatje.

ABG Sundal Collier har onsdag neddroslet sin begejstring for aktien i Bang & Olufsen. Anbefalingen er nu "hold" mod tidligere "køb". I samme omgang blev kursmålet skåret til 65 kr. fra 150 kr.

Også Danske Bank har tæt på halveret kursmålet for aktien, så det nu lyder på 85 kr. mod tidligere 150 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

TAL FRA PLASTSELSKAB

Også uden for eliteindekset leverede plastvirksomheden SP Group onsdag årsregnskab for 2018. Det viste, at selskabet leverede et rekordresultatet i 2018, hvor det formåede at indfri sine langsigtede finansielle mål for 2020 to år før tid.

Selskabet, der laver plast- og kompositemner og udfører overfladebelægning, kom ud af 2018 med en omsætning på 1965 mio. kr. og et resultat før skat på lige over 200 mio. kr. mod henholdsvis 1884 mio. kr. og 176 mio. kr. året før.

For 2019 venter SP Group en omsætning i niveauet 2 mia. kr. samt et resultat før skat og minoriteter på cirka 200 mio. kr.

Onsdag endte selskabets aktie med en stigning på 4 pct. til 203,80 kr.

Også entreprenørkoncernen Arkil var aktuel med regnskab onsdag. Efter et afdæmpet 2018 skal selskabet fremadrettet hente en større del af sin indtjening på det danske hjemmemarked, hvor aktivitetsniveauet ellers i bedste fald ventes at udvikle sig fladt.

Det sagde Arkils administrerende direktør, Jesper Arkil, til Ritzau Finans.

»Vi havde en ret skidt start på 2018. Det handlede dels om vejrliget, men også det miks af opgaver vi udførte. Vi nedjusterede også forventningerne midt på året på grund af et svagt forår, men vi håber og tror på, at vi kommer lidt bedre i gang Danmark i år,« lød det fra direktøren.

Arkil-aktien endte onsdagen med et fald på 3,7 pct. til 1030,00 kr.

/ritzau/FINANS