Onsdagens aktier: Ambu tæt på halvering efter direktør-exit i maj

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Ambu fik klaps tirsdag efter nedjusteringer i indeværende regnskabsår og næste. Og med et kursfald på over 14 pct. på en enkelt dag kommer medicoselskabet til at tage en del fokus onsdag i et marked, der generelt ventes at åbne udramatisk.

Dramatikken står for Ambus regning, og aktien har været ude i et sandt stormvejr i år - orkanstyrken tog til, da selskabets tidligere direktør, Lars Marcher, overraskende stoppede i starten af maj.

9. maj - dagen før nyheden om direktørskiftet - kostede en aktie i Ambu 175,90 kr. Med tirsdagens deroute på 14,2 pct. til 89,74 kr. er kursen tæt på at være blevet halveret siden direktørafgangen.

Samlet steg det danske eliteindeks, C25, med 0,9 pct. til 1138,67 tirsdag. Futures for det tyske DAX- og de ledende indeks i USA stritter lidt i hver sin retning onsdag morgen og peger på en udramatisk åbning for aktiemarkedet.

Det er udfaldet af det todages rentemøde i Federal Reserve, som investorerne venter på. Det lander i aften klokken 20.00 dansk tid. Mens det er de færreste, der regner med en rentesænkning i USA på dagens rentemøde, er der flere eksperter, der venter flere lempelser senere på året.

Der kom også små sprækker i toldmuren mellem Kina og USA tirsdag, da den amerikanske præsident, Donald Trump, på Twitter skrev, at han har afholdt et »godt« telefonmøde med den kinesiske præsident, Xi Jinping, og at arbejdet med at forberede et møde mellem de to præsidenter på G20-mødet i slutningen af måneden nu er gået i gang.

»Udsigten til lempeligere pengepolitik og en mulig opblødning på handelskonflikten har over det seneste døgn løftet den globale risikovillighed markant,« skriver Jan Størup Nielsen, chefanalytiker i Nordea, i en kommentar.

AMBU FORTSAT I FOKUS

Selv om det peger på en rolig åbning, vil Ambu fortsat være i fokus onsdag, da det er analytikeres og investorers tur til at få forklaringen på selskabets nedjustering og strategiopdatering fra mandag aften. Det sker på et møde i London i formiddag.

Hos ABG har analytikerne dog allerede taget konsekvensen ved at sænke kursmålet for Ambus aktie til 108 kr. fra 155 kr. Anbefalingen er stadig »hold«, viser data fra Bloomberg News, der udover AGB har fire analytikere med en »købs«-anbefaling, og to der siger »sælg«.

Børsen har talt med Pandoras nye topchef, Alexander Lacik, der forstår frustrationerne hos selskabets investorer. Han fortæller i et interview, at det er vigtigt for Pandora, at selskabets løfter bliver indfriet, så tilliden til markedet kan genopbygges - noget som smykkeselskabet har arbejdet på gennem mange måneder efterhånden, uden det er lykkedes.

En aktie i Pandora steg tirsdag med 1,2 pct. til 225,20 kr. mod 274,80 kr. den 23. april, hvor den nye chef tiltrådte.

Danske Bank, der også har fået ny chef i Chris Vogelzang, trækkes ind i endnu en sag om hvidvask, skriver TV2. Et vekselbureau sendte henover syv måneder 169 mio. kr. gennem en konto i banken, og politiet mener, at størstedelen er blevet brugt til hvidvask.

Danske Bank faldt med 4,2 pct. tirsdag til 104,40 kr. Da den nye chef tiltrådte i starten af juni, kostede en aktie den 3. juni 109,60 kr.

Udenfor C25 kan DFDS og Netcompany, der steg henholdsvis 4,1 pct. til 266,40 kr. og 5,2 pct. til 251,80 kr., givetvis stadig påkalde sig en del opmærksomhed efter selskabernes kapitalmarkedsdage tirsdag. I begge tilfælde blev udmeldingerne modtaget positivt af investorerne.

/ritzau/FINANS