Onsdagens aktier: Ambu og Lundbeck topper i fortsat revanchering for C25

Foto: Liselotte Sabroe

Med aktier som Ambu, Lundbeck og Vestas i spidsen fortsætter de danske aktier onsdag de positive takter fra tirsdagens handel, da markedet kom sig efter to dages kraftige fald udløst af den eskalerede handelskonflikt mellem USA og Kina.

Tirsdag aften kom der beroligende meldinger i handelskonflikten fra økonomisk rådgiver i Det Hvide Hus Larry Kudlow, som i et interview nævnte, at præsident Trump stadig forventer at fortsætte samtalerne med Kina.

SKABER HÅB I MARKEDET

»Samtidig forventer han stadig, at Kina besøger USA til september, samtidig med at han understregede, at Trump gerne vil lave en endelig aftale, samt lige så vigtigt, at »tingene kan ændre sig i forhold til tarifferne over for Kina,«« skriver Jyske Bank i en markedskommentar.

I forvejen havde den kinesiske centralbank tirsdag bidraget til en forbedret stemning på markedet ved at sætte kursen på den kinesiske valuta til under 7 yuan per dollar, efter at den tidligere var kommet over den psykologisk vigtige grænse, og Donald Trump havde kaldt Kina for »valutamanipulator.«

»Markedet nærer lidt forhåbninger om, at vi kan fortsætte i et par uger uden nogen form for ny gengældelse (i handelskonflikten, red),« siger Craig Erlam, som er senioranalytiker hos Oanda i London, til Reuters.

Det danske eliteindeks, C25, ligger ved 11.15-tiden 1,1 pct. højere i 1110,29 efter stigningen på 0,9 pct. tirsdag, da markedet revancherede en samlet nedtur på 4,4 pct. fredag og mandag.

ANALYSENYT LØFTER AMBU OG LUNDBECK

Ambu og Lundbeck topper i indekset med stigninger på cirka 3,5 pct. til henholdsvis 103,15 kr. og 268,50 kr. Begge aktier får et rygstød af analyseændringer.

Norske DNB har løftet anbefalingen af Lundbeck til »hold« fra »sælg,« og kursmålet har ifølge Bloomberg News også fået et løft til 270 kr. fra 260 kr.

Imens kan Ambu glæde sig over et kursmålsløft til 122 kr. fra 114 kr. fra amerikanske JPMorgan. Anbefalingen er fortsat overvægt.

Genmab har også fået sit kursmål løftet med 15 pct. af SEB, så det nu lyder på 1200 kr. mod tidligere 1040 kr. Analysehusets anbefaling er dog fortsat hold, viser data Bloomberg News.

Biotekselskabets aktie stiger 1,1 pct. til 1141 kr.

Vestas, der 15. august kommer med halvårsregnskab, ligger også godt i feltet med en stigning på 2,7 pct. til 558,20 kr.

MÆRSK OG FLS HAR DET FORSAT SVÆRT

Mærsk-aktierne, som var hårdt ramt fredag og mandag under handelstumulten, gør ikke meget væsen af sig.

Der er onsdag kommet regnskab fra selskabets tyske konkurrent Hapag-Lloyd, som leverede over forventning i andet kvartal, hvor både salget og driften var bedre end forudset af analytikerne.

Mærsks B-aktie ligger 0,1 pct. højere i 7044 kr. efter et samlet fald på næsten 10 pct. fredag og mandag - før en lille fremgang på 0,8 pct. tirsdag.

I bunden af C25 ligger FLSmidth med et fald på 1,1 pct. til 245,90 kr. Selskabet har ellers fået en ordre på 200 mio. kr. til et kinesisk mineselskab i Serbien.

De seneste fire dage er den cykliske FLS-aktie faldet samlet 11,6 pct. som følge af bekymringerne for den globale vækst.

SOLIDE BANKREGNSKABER

Ringkjøbing Landbobank kom forud for børsåbningen med sit regnskab for andet kvartal, og det vidnede om fremgang på både top- og bundlinjen.

Banken sigter nu mod at nå toppen af forventningerne om et basisresultat i niveauet 950-1150 mio. kr. samt et resultat før skat i niveauet 900-1200 mio. kr. i hele 2019, fremgår det af regnskabet.

Ringkjøbing Landbobanks aktie ligger imidlertid 1,4 pct. lavere i 439 kr.

Der er også kommet regnskab fra Djurslands Bank, som kunne fremvise sit bedste halvårsresultat nogensinde.

Det var også baggrunden for, at banken i midten af juli opjusterede forventningerne.

Aktien i Djurslands Bank stiger 0,8 pct. til 246 kr.

Parkens fodboldklub, FC København, tog tirsdag et stort skridt mod gruppespillet i Champions League. I en larmende og medlevende kulisse i Beograd fik det danske mesterhold 1-1 mod Røde Stjerne i det første af to opgør mellem de to klubber.

Parkens aktie stiger 1,3 pct. til 117 kr.

/ritzau/FINANS