Onsdagens aktier: Ambu i kursgalop og kurssmæk til banker

(Arkivfoto) (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Ambu er onsdagens højdespringer efter at have offentliggjort regnskab, men ellers er der relativt stille på de danske marked. Dog bortset fra i bankerne, der sendes ned.

Ambu faldt ved handlens start med omkring 5 pct., men vendte så rundt og under selskabets telekonference tog en vis herre ved aktien, og den ligger onsdag ved middagstid mere end 20 pct. højere end tirsdag.

Det danske eliteindeks, C25, ligger med en beskeden stigning på 0,1 pct. i 1201,01 fortsat i rekordterritorium. Ude i Europa er der fald på op til 0,9 pct. i de tre store indeks, mens spanske aktier falder med omkring 1,5 pct. efter endnu et mudret valgresultat.

»Det er en stor stigning, vi ser i Ambu, og jeg tror, det muligvis skyldes shortcovering i aktien kombineret med en melding om at selskabets duodenoskop kan sælges for 1400-1600 dollar, hvilket er højere end selskabet nuværende produkter,« siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Selve regnskabet for fjerde kvartal var overvejende en spids under analytikernes forventninger. Omsætningen faldt til 606 mio. kr. fra 729 mio. kr. samme periode af sidste år, hvor der ifølge et estimat indsamlet af selskabet selv var ventet en tilbagegang til 611 mio. kr.

Den organiske vækst var på minus 19 pct. mod en ventet tilbagegang på 18,1 pct. Her var der sidste år en vækst på 15 pct.

Tilbagegangen i kvartalet skyldes, at Ambu har foretaget en markant ændring af salgsmetoderne på det amerikanske marked, hvor selskabet selv har overtaget salget fra den amerikanske distributør Tri-anim.

Selskabet stod tidligere stod for 40 pct. af Ambus amerikanske omsætning fra salget af Ascope-produkterne, som bruges til kikkertundersøgelser i luftvejene.

KURSSMÆK TIL BANKER

Der uddeles kurssmæk til bankerne onsdag, hvilket er en tendens, der også ses ude i Europa, hvor bankindekset i Stoxx 600-indekset falder 2,4 pct. C25-bankerne Jyske Bank og Danske Bank falder henholdsvis 3,8 pct. til 226,40 kr. og 2,3 pct. til 92,34 kr. Det giver bundplaceringer i C25.

Uden for indekset sætter Nordea-aktien sig 2,4 pct. til 49,74 kr., Sydbank falder 3,8 pct. til 131,60 kr., mens Spar Nord falder 0,3 pct. til 63,70 kr.

»Usikkerhed om handelsaftale mellem Kina og USA samt usikkerhed i Spanien efter valget og den fortsatte uro i Hongkong, tynger sektoren,« forklarer Bloomberg News.

Vestas-aktien falder 0,4 pct. til 625,60 kr. Det sker, til trods for at Credit Suisse har hævet kursmålet for aktien til 520 kr. fra 485 kr. Anbefalingen er fortsat »underperform.«

Der er fra morgenstunden kommet nyt fra konkurrenten Nordex, der i årets første ni måneder har måttet se underskuddet falde til 76,5 mio. euro fra 51,8 mio. euro i samme periode sidste år.

Aktien i bryggeriet Royal Unibrew falder 0,4 pct. 568,80 kr., frem mod at selskabet onsdag aften kommer med regnskab for årets tredje kvartal.

HARTMANN HOPPER

Uden for det danske eliteindeks stiger aktien i Brdr. Hartmann 6,2 pct. til 290 kr., efter at emballageproducenten har åbnet bøgerne for tredje kvartal.

Her blev forventningerne til årets omsætning oppræciseret, så der nu ventes en toplinje i den øvre ende af det tidligere udmeldte interval på 2,2-2,4 mia. kr., mens overskudsgraden (EBIT) nu ventes at blive 11 pct. mod før 9-11 pct.

Selv om DHL tirsdag aften nedjusterede forventningerne, stiger aktien 15,9 pct. til 1,68 kr. På grund af pres på markedspriserne forventer selskabet nu, at årets salg løber op i 325 mio., hvor der tidligere blev ventet en omsætning mellem 330 og 335 mio. kr.

Senere onsdag kommer der regnskaber fra en stribe af fondsbørsens mindre selskaber - herunder H+H International og Lolland Bank.

/ritzau/FINANS