Onsdagens aktier: Ambu fortsætter sejrsridt i grønt indeks

Ambu fortsætter onsdag de seneste dages positive takter og placerer sig efter kort tids handel som den mest stigende aktie i det danske eliteindeks, C25, der som helhed stiger 0,9 pct. 1154,62.

Ambu er de seneste dage steget pænt, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, fredag anbefalede et skifte mod designs, der kan eliminere risikoen for smittefare.

Her kan Ambus engangsduodenumendoskoper gøre sig gældende, hvilket inden børsåbning onsdag havde sendt aktien op med 17,1 pct., siden meldingen fra FDA kom fredag. Onsdag stiger aktien yderligere 1,9 pct. til 130 kr.

Med i toppen af indekset er Pandora, der - uden selskabsspecifikt nyt - stiger 2,4 pct. til 292,70 kr.

De danske aktier følger altså i hælene på de kinesiske af slagsen, der onsdag steg pænt efter bedre end ventede nøgletal, hvilket især giver medvind til cykliske aktier som FLSmidth. Her stiger aktien 2 pct. til 292,80 kr.

PMI-tallene for den kinesiske servicesektor steg i august til 52,1 fra 51,6 i juli, hvilket var bedre end den stigning til 51,7, som økonomerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter.

Demant fortsat stille om IT-nedlukning

På børsen i Tokyo, Japan, havde rederierne, der tæller Mitsui OSK Lines, Kawasaki Kisen Kaisha og Nippon Yusen, ligeledes en god dag oven på de positive nøgletal fra Kina. I København stiger B-aktien i Mærsk 2 pct. til 7314 kr.

Demant måtte tirsdag se aktien vende rundt, efter at høreapparatproducenten meddelte, at det havde lukket sine it-systemer på tværs af lokationer og forretningsenheder på grund af en kritisk it-hændelse.

Det fik aktien til at vende en behersket stigning til et fald på næsten 6 pct., inden aktien fandt et leje og lukkede 4 pct. lavere.

Tirsdag ville Demant ikke sige yderligere, og onsdag er der heller ikke kommet nyt fra selskabet. Aktien falder yderligere 1,2 pct. til 197,70 kr.

NNIT havde inden markedets åbning mistet 62,7 pct. af sin markedsværdi i 2019. Det har dog sendt aktien ned i et niveau, hvor den er attraktiv, mener flere investorer, som Dagbladet Børsen har talt med. Onsdag stiger aktien 5,1 pct. til 71,90 kr.

/ritzau/FINANS