Onsdagens aktier: Ambu belønnet - FLS til tops og Genmab nederst i C20

Størst opmærksomhed i onsdagens aktiemarked tilfaldt Ambu, der steg markant efter sit regnskab, mens de store bevægelser i aktiernes øverste division, C20, var knyttet til FLSmidth, der steg med råvareaktierne generelt, og Genmab, der blev straffet for svage salgstal for juli.

Størst opmærksomhed i onsdagens aktiemarked tilfaldt Ambu, der steg markant efter sit regnskab, mens de store bevægelser i aktiernes øverste division, C20, var knyttet til FLSmidth, der steg med råvareaktierne generelt, og Genmab, der blev straffet for svage salgstal for juli.

Ambu endte 9,2 pct. højere i rekordkursen 469,70 kr.

- Det er en af de mest "shortede" aktier, og når man så leverer så godt, som man gør, så belønnes det med rette på kursen, vurderer Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, over for Ritzau Finans. Ifølge ham er cirka 4 pct. af kapitalen i Ambu shortet.

Hvorvidt der er tale om inddækning af tidligere solgte Ambu-aktier i dag får man først statistik for senere, men Mads Zink vurderer, at det kan være tilfældet.

Foruden at levere pæne kvartalstal oppræciserede Ambu sine forventninger til 2017 i regnskabet for tredje kvartal. Der ventes nu en organisk vækst i niveauet 14 pct. mod tidligere 12 til 14 pct. og frie pengestrømme i niveauet 300 mio. kr. mod tidligere intervallet 250 til 275 mio. kr.

C20 Cap-indekset lukkede onsdag med et fald på 0,7 pct. i 1158,49 og klarede sig dermed noget svagere end de øvrige børser i Europa, hvor der på de toneangivende markeder var beskedne fald på typisk 0,1-0,4 pct.

Genmab endte som bundskraber, efter at tal fra analysehuset Symphony Health viser, at salget af kræftmidlet Darzalex på det amerikanske marked var på 73,0 mio. dollar i juli og dermed faldt fra juni. Aktien faldt 2,8 pct. til 1301 kr.

- Faldet er berettiget, når der med dagens tal kommer lidt mere usikkerhed ind i aktien, vurderer Mads Zink, der dog fortsat tror, at salget vil udvikle sig gunstigt i den resterende del af året.

FLSmidth steg mest af C20'erne og lukkede i 392,50 kr.efter en stigning på 2,3 pct.

- Den rykker sig med en pæn interesse for råvareaktier i Europa, forklarede chefhandleren.

I Europa var det den bedste gruppe af aktier i Stoxx 600-indekset onsdag ved dansk lukketid.

GN lå også pænt i toppen og lukkede 2 pct højere i 212,70 kr. Det var primært på ryggen af et godt regnskab fra torsdag sidste uge, der har ført til flere opjusterede kursmål og anbefalinger for GN-aktien.

Blandt sidepapirerne havde også Rockwool leveret regnskab og blev belønnet med en pæn kursstigning.

Isoleringsvirksomheden nåede en omsætning på 584 mio. euro i andet kvartal mod ventet 579,7 mio. kr. ifølge estimater fra Bloomberg News, mens driftsresultatet (EBIT) var 64 mio. euro mod ventede 65 mio. euro.

Rockwool leverede dog stærkere end ventet på forventningerne. Da selskabet er kendt for at spille konservativt ud, så overrasker udmeldingen det mere, vurderer Martin Munk, der venter at se analysehuse, der følger aktien, opjustere estimaterne i den kommende tid.

Rockwools B-aktie steg med 8 pct. til 1507 kr.

Der var onsdag også regnskaber fra mindre selskaber som SP Group, Newcap Holding, DAB, Nordjyske Bank, Gyldendal, Lollands Bank og Rias.

/ritzau/FINANS