ONSDAG Rovsing: Håb om højere likviditet i aktien - formand

 

Interessen for Rovsings aktier var stor, da selskabet lige var kommet på børsen, men siden er den dalet, og likviditeten i aktien er ikke den største. Bestyrelsesformand hos Rovsing, Søren A. Rasmussen, venter dog, at interessen vender tilbage med tiden.

 

- I begyndelsen var der stor interesse og megen likviditet. Nu kunne vi godt ønske os lidt mere, men det vender tilbage, når der begynder at ske noget i selskabet, siger Søren A. Rasmussen i et interview med RB-Børsen.

 

Rovsing gik på børsen i december sidste år. Aktierne blev udbudt til kurs 10,65, men den første uge gik der sport i den, og aktien blev handlet helt op i kurs 31,10. Den dykkede dog hurtigt igen, og udviklingen har sidenhen været mere stabil. I dag handles Rovsing-aktien i niveauet 13,60.

 

- Børsnoteringen forløb godt med en væsentlig overtegning. Vi havde ventet, at kursen ville stige ved noteringen, men det var lidt kedeligt, at den skulle eksplodere, så der var nogle som tabte penge. Det var ærgerligt, for det er ikke vores intention at have en spekulationsaktie, siger Søren A. Rasmussen.

 

Ved børsnoteringen hentede Rovsing 26 mio. kr. i provenu, som primært skal benyttes til at finansiere selskabets vækstplaner på de to nye markeder, automobil- og forsvarsindustrien. Søren A. Rasmussen er ud over at være formand også medstifter og storaktionær i Rovsing, da han sammen med den anden stifter af selskabet, Christian Rovsing, ejer knap 65 pct. af aktierne.

 

- Som den ene storaktionær kan jeg sige, at jeg ikke har planer om at sælge yderligere aktier i øjeblikket, fastslår Søren A. Rasmussen.

 

Omvendt foreligger der heller ikke planer om at hente yderligere kapital i markedet, da selskabet allerede har den kapital, der skal til.

 

- Vi skal bruge kapital til at opbygge vores to nye markeder. Den skal primært investeres i mandetimer. Vi har ingen produktion. Det, vi har behov for, er folk og computere. Vi har i øjeblikket ingen planer om at købe op, men pengene skal ud at arbejde, siger Søren A. Rasmussen.

 

Rovsing er i færd med at forberede indtoget på de nye markeder. I USA har selskabet således etableret et datterselskab, som arbejder på at blive godkendt, som leverandør til klassificerede amerikanske forsvarsprogrammer, og på automobil-området er Rovsing i færd med at etablere et netværk med tyske bilproducenter, men venter stadig på sin første kontrakt.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )