OMX sænker prisen på aktiehandel med 20 pct.

OMX sænker prisen for aktiehandel med 20 pct. i Stockholm, København og Helsingfors fra årsskiftet. Det sker for styrke konkurrenceevnen for det nordiske kapitalmarked og øge likviditeten og handlen på Den Nordiske Børs, oplyser selskabet.

- Sammenligninger viser, at priserne for aktiehandel bliver mere konkurrencestærke i et europæisk perspektiv. Prisreduktionen er desuden endnu et skridt i harmoniseringen af Den Nordiske Børs' tilbud. For at stimulere handelsadfærd, som for eksempel algoritmisk eller programmeret aktiehandel, foretager OMX også strukturændringer i prislisten, bemærkes det.

I forvejen er prisen for indberetningen af handler uden for børsen sænket med 75 pct.

- Ved at reducere priserne for aktiehandel med i gennemsnit 20 pct., er OMX Den Nordiske Børs med til at styrke det nordiske kapitalmarked og harmonisere vores tilbud til kunderne yderligere. Vi gør også børsen mere konkurrencedygtig gennem attraktive tilbud, som fremmer ny handelsadfærd, som for eksempel algoritmisk handel. Ændringerne i prislisten forventes at øge handlen på Den Nordiske Børs, siger Jukka Ruuska, chef for Nordic Marketplaces.

Den lavere pris på aktiehandel ventes at få negativ effekt på OMX' indtægter med cirka 160 mio. kr. per år - vurderet ud fra den estimerede aktiehandel i 2007.

RB-Børsen