OMX meldt til konkurrence-myndighederne

Aktiebørsen Dansk AMP har meldt den nordiske børs OMX til de svenske konkurrencemyndigheder. Dansk AMP mener, at OMX Group misbruger sin dominerende stilling på markedet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nordiske OMX Group, som blandt andet ejer Københavns Fondsbørs, blev tirsdag anmeldt til de svenske konkurrencemyndigheder Konkurrensverket. Bag anmeldelsen står aktiebørsen Dansk AMP, som mener, at OMX misbruger sin dominerende stilling på det nordiske børsmarked, fordi OMX forsøger at forhindre et nyt nordisk børssamarbejde mellem AktieTorget og Dansk AMP.

- Dansk AMP har anmodet om de svenske konkurrencemyndigheders assistance, fordi vi mener, at OMX misbruger sit monopol som IT-leverandør af det fællesnordiske handelssystem Saxess til at forhindre vores nye børssamarbejde med AktieTorget, siger administrerende direktør Søren Thestrup, Dansk AMP, i en pressemeddelelse.

To danske selskaber - etiketvirksomheden Klimax og Danish Airlaid Technology - har ifølge Dansk AMP allerede indgået aftale om optagelse på AktieTorget, og det forventedes, at flere ville følge efter. OMX har ifølge anmeldelsen nægtet at oprette selskaberne i handelssystemet.

/ritzau/